• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Szafka narzędziowa Proline czy Yato

Thezlomek96

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Jak w temacie dłubie sobie wieczorami w swoim garażu i chcę kupić szafkę narzędziową z wyposażeniem. Zależy mi na tym aby klucze były wytrzymałe na prace przy zawieszeniach i silnikach oraz żeby po jakimś nie wywalił tego na złom. Szafki jakie mnie interesują to Yato 5530 oraz Proline 33108. Chciałbym abyście mi doradzili, którą z nich wybrać :D

Załączniki

• 2ce2l8j.jpg
    2ce2l8j.jpg
    108,6 KB · Wyświetleń: 33
  • 33108_szafka.jpg
    33108_szafka.jpg
    418 KB · Wyświetleń: 37

qazws

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Gdańsk
w mojej szafce yato wkurza mnie to , że nie ma opisanych nasadek w plastikowym pojemniku , trzeba na oko wybierać , szkoda że nie wybili numeracji , a tak poza tym ok

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
215
Wg mnie nie opłaca się kupować wózka. Lepiej kupić komplet kluczy płasko-oczkowych x2, komplet kluczy nasadowych, komplet wkrętaków, szczypiec i co tam jeszcze potrzeba oddzielnie. Kosztowo wyjdzie podobnie za to wyposażenia będzie więcej. Na upartego można sobie dokupić wózek ale pusty i tam te wszystkie narzędzia trzymać. Fakt, nie będzie wszystko estetycznie poukładane ale to już zależy od kupującego czy dla niego liczy się funkcjonalność czy estetyka.

Mat3ys

SuperMechanior
Punktów
78
Zawsze można sobie dokupić wkładki. Ja mam wózek z yato ale pusty kupiłem i jest ok. Jak miałbym brać z wyposażeniem to na pewno nie yato ani proline. Zacząłbym od toptula.

qazws

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Gdańsk
Mnie ta szafka kosztowala 1690 zl w castoramie, wiec cena w miare ok

Thezlomek96

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gorzów Wielkopolski
wlasnie tez patrzalem w castoramie . chodzi mi o wytrzymalosc tych dwoch szafek bo mam w mrowce za 200 drozej i nw ktore bd lepsza na codzien w prcy uzywam innych kluczy ale cena

olek39

Uczestnik
Punktów
0
Obie są dobre ale dla mnie Proline wygrywa cenowo i przeważnie ich rzeczy do garażu biore bo nie lubie przepłacać. Szafki nie mam ale za to używam skrzynki i jakość jest dobra

Rash'u

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
65
Miasto
Gryfice
mechanik-gryfice.pl
Dyziek, szczerze Ci mówię że narzedzia to Yato ma zajeb... na wszystkie 3 grzechotki zakładam 1.5 m rurę i nic się z nimi nie dzieje. klucze nasadowe wytrzymuja bez problemu mojego pneumata z hazeta 1200 nm

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Pewnie masz stare dobre Yato (jakie i ja w pewnej ilości posiadam), ale od tego roku zeszli z jakością ;) już się na kilku narzędziach troche zawiodłem ;) urywające się bity to raczej standard, ale z długich nasadek zlazł mi chrom na krawędziach i tnie palce...a czołowe obcinaczki do drutu błykawicznie sie powyszczerbiały...

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Mam podobna szafke yato i powiem tak narzędzia jak najbardziej do polecenia choc nie wszystkie... Szafka ma juz 2 lata używana w warsztacie wiec tez lekko nie ma szczegolnie ze czasem klucze sa walniete w kąt gdy sie wk..... Zdenerwuje na cos... I nie raz mialy bliskie spotkania z moim pulsatorem kinetycznym czyt.młotkiem co mi sie nie podoba... Jak koledzy wyzej pisali brak opisów kluczy pękające bity już 2 zestaw siedzi imbusow i torxow ale czasem sie krecilo i pneumatem wiec troche i moja wina i mala grzechotka... O zgrozo ta juz latala po warsztacie niczym maly helikopter zacina sie ciezko przestawić prawo lewo poza tym prócz 10 na 1/2 nasadki ktora pekla wszystko ok... Średnia i duża grzechotka nie do schetania.. Szczegolnie ze porównując do kolegow z okolic z wozkami saty za kilka tys ktorzy po kazdej skonczonej pracy czyszcza smaruja i glaszcza klucze za bardzo nie dbam o swoje... A sa czasem mniej awaryjne niz te drogie z "dożywotnia gwarancją " a czemu wózek ktos sie pytał wcześniej bo mam wszystko pod ręką nie noszę walizek szmat z plaskimi itp... Mam w miarę prostą podloge jade pod maske i mam wszystko co potrzeba... Plaskie nasadki bity śrubokręty szczypce... A co do wykonania samej szafki szuflady bardzo wytrzymale nie radzę tylko otwierać wszystkich na raz bo sie wykopyci ale tak mają chyba wszystkie szafki wygodna i wytrzymala...

Mat3ys

SuperMechanior
Punktów
78
Ta na 1/4 szczerze mówiąć szału nie robi kiepska ... 3/8 nie wiem nie mam z yato a 1/2 dobra.

Do góry Bottom