• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Szarpania Focus mk2 2.0 tdci

Ginek

Początkujący
Punktów
2
Witam.
Posiadam problem z Focusem 2.0 tdci 2008 r lift. Zaczął szarpać czy się przyspiesza czy jedzie z równą prędkością w całym zakresie obrotów szarpie, na zimnym jest spokój. Po odłączaniu przeplywomierza auto przyspiesza normalnie bez szarpania tylko przy równej prędkości na wyższych obrotach przyszarpuje. Brak błędów, przepływka do wymiany czy może coś innego ? Dzisiaj podmienilem wtryski i filtr paliwa.

Ginek

Początkujący
Punktów
2
No właśnie nie mam od kogo podmienić a nowy w granicach 300 zł więc bez sensu było by kupować jak by to nie było to. Za godzinę skoczę do auta z komputerem i zobaczę jakie parametry pokazuje

Ginek

Początkujący
Punktów
2
Egr zaslepiony, przepływka bez gazu 10.3 g/s
2tys obrotów 18 g/s
Równych 3 tysięcy nie mogę utrzymać z powodu skaczacych obrotów

Ginek

Początkujący
Punktów
2
Sterowanie turbo pneumatyczne

Wtryski założone dzisiaj drugi komplet

Ostatnia edycja:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Rano na zimnym, daj mu do odciny i potrzymaj tak z 5 minut...szarpanie powinno ustać...:)
A jak nie to pisz tu...pomyślimy nad innym rozwiązaniem...:)

Ginek

Początkujący
Punktów
2
Rano na zimnym, daj mu do odciny i potrzymaj tak z 5 minut...szarpanie powinno ustać...:)
A jak nie to pisz tu...pomyślimy nad innym rozwiązaniem...:)
Daj rano swojej kobiecie na zimnym zobaczymy czy dobrze szarpie

Na ch... zakładasz temat o którym nie masz bladego pojęcia?
Na ta chwilę pokazujesz że Ty nie masz żadnego pojęcia i zachowujesz się jak jakiś pajac żeby tylko się pokazać

Ostatnia edycja:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Ginek nie denerwuj się...widać, że sobie nie radzisz, bo nie masz czym zdiagnozować bolidu...a ja przypadkiem mam na sprzedaż uniwersalny diagnoskop...tanio...:)

8b98e269-fe1f-4b5e-86a3-124122796000.jpg W sam raz jak dla takiego fachury jak ty...:)

Do góry Bottom