• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Szarpania Focus mk2 2.0 tdci

Ginek

Początkujący
Punktów
2
Witam.
Posiadam problem z Focusem 2.0 tdci 2008 r lift. Zaczął szarpać czy się przyspiesza czy jedzie z równą prędkością w całym zakresie obrotów szarpie, na zimnym jest spokój. Po odłączaniu przeplywomierza auto przyspiesza normalnie bez szarpania tylko przy równej prędkości na wyższych obrotach przyszarpuje. Brak błędów, przepływka do wymiany czy może coś innego ? Dzisiaj podmienilem wtryski i filtr paliwa.

Ginek

Początkujący
Punktów
2
Ginek nie denerwuj się...widać, że sobie nie radzisz, bo nie masz czym zdiagnozować bolidu...a ja przypadkiem mam na sprzedaż uniwersalny diagnoskop...tanio...:)

Wyświetl załącznik 37183 W sam raz jak dla takiego fachury jak ty...:)
Jak by nie patrzeć forum jest po to żeby się zapytać i nauczyć czegoś nowego a trafiają się tacy co zamiast wnieść coś do tematu do pięt.... głupoty

wojtis94

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
171
Miasto
Warminsko maz.
Masz uszkodzona przepustnice, jak złapie temperature to próbuje wypalać dpf wtedy jedna przepustnica się zamyka omijając intercooler a powinna otworzyć się druga i ta pewnie sobie luźno lata dlatego masz efekt szarpania.

kalgaz

Początkujący
Punktów
4
witam mam problem z audi a4 b5 150 km 99r szarpie i gaśnie na wolnych obrotach na gazie chodzi ale faluje i brak mocy na benzynie w ogóle nie chce się wkręcić na obroty po odpięciu przepływki chodzi normalnie może ktoś pomoże dodam że podciśnienie i szczelność dolotu ok

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
pewnie wpiął się tam gdzie mu było wygodnie a przy okazji pocharatał wiązki jak na marnego gaziarza przystało.

nie masz pan panie kalgaz kawałka jakiegoś kompa żeby cokolwiek sprawdzić?

jakieś ciśnienie paliwa, jakieś wypadania, jakieś synchro, jakieś temperatury...nic nic nic???

obraził sie chyba

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
a takim nie da rady sprawdzić?

toż to ulubione narzędzie gaziarzy

kalgaz

Początkujący
Punktów
4
dzięki za obelgi ale mam delfiego 2016 i kabelki kupione w stagu do gazu jeżeli o to chodzi i nie zakładałem m tym aucie gazu
na delfim pokazuje tylko sonde i ubogą mieszankę na wagu żadnych błędów miesiąc temu wymieniałem mu listwę i reduktor wszystko grało dwa dni temu pszyjechał bo mu zaczą słabnąć podczas jazdy wczoraj zdechł jak odepnę pszepływkę to jest ok. Ps, gaz robię już od 7 lat i nikt nie nażeka poprostu podpytuję bo nie mam drugiej na podmianę a nowa droga

instalacje gazową sprawdziłem kable ok wszystko jak powinno być

a co do tych kabelków to współpracuje ze stagiem od 3 lat

dodam że śmierdzi paliwem jak chodzi na benzynie z czym ma problemy bo gaśnie i ciężko go na obroty wprowadzić jak oepnę pszepływkę tochodzi normalnie

Ostatnia edycja:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Ty to chyba nawet nie masz 8 klas podstawówki skończonych, bo od błędów ortograficznych i interpunkcyjnych, to aż oczy krwawią od czytania...:(
Ale to standardowy poziom gaziarzy...:)

kalgaz

Początkujący
Punktów
4
jeżeli ktoś się orientuje co może być to proszę o pomoc

jeżeli umiesz tylko ubliżać a nic więcej nie potrafisz to lepiej nie pisz ja ci nie ubliżam

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Naucz się wypowiadać poprawnie, bo tak jak piszesz to hooja wiadomo o co ci chodzi...:)
Jak masz tego defiego, ale pewnie ściemniasz, to czemu nie odczytasz live data i nie wrzucisz tu screena ?
Co oczekujesz, że tu są wróżbici i ci wyczytają gotową odpowiedź ze szklanej kuli ?

jeżeli umiesz tylko ubliżać a nic więcej nie potrafisz to lepiej nie pisz ja ci nie ubliżam
No własnie mi ubliżasz nie pisząc poprawnie po polsku...:(

Do góry Bottom