• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Szarpanie

Dawid747Bora

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Starogard Gdański
Witam moje auto to VW Bora 1.9 tdi agr. Od jakiegos czasu przy ostrym dodaniu gazu a wlasciwie od drugiego biegu auto zaczyna szarpac. Da sie slyszec rowniez takie dziwne odglosy gluchego pukania. Malo tego po skrecie w lewo i dodaniu gazu nic nie szarpie a gdy zaczynam skrecac w prawo to nawet czuje wibracje w kierownicy. Jeszsze potrafi niezle puknac przy szybkim dodaniu i odjeciu gazu przy skrecie w prawo . Blagam pomozcie bo nie lubie jezdzic niesprawnym autem. Dzieki za pomoc. Pozdrawiam

brum brum

SuperMechanior
Punktów
151
Miasto
daleko

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Da sie slyszec rowniez takie dziwne odglosy gluchego pukania.
jeśli dzieje się tak po zmroku, może to być bliski kuzyn puchacza, ptaka z rodziny puszczykowatych, pukacz pospolity.
auto zaczyna szarpac
jeśli parkowałeś ostatnio blisko gospodarstwa rolnego, to zerknij czy pod nadkolem nie ma czegoś takiego.

wiadomym jest, że szarpacze do słomy szukają na zimę schronienia. ;)

Dawid747Bora

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Starogard Gdański
Witam dzisiaj po wizycie u mechanika stwierdzil że przeguby są wporzadku, jednak te tylnie gumy na wahaczu (metalowo - gumowe) sa bardzo mocno naderwane od strony kierowcy czyli tej gdzie najbardziej jest to wszystko odczuwalne to ta guma jest w najgorszym stanie. W związku z czym mam pytanie czy owe gumy tudzież wahacz przyjmuje aż takie mocne obciążenia że przy dodaniu gazu szarpalo by tak, jest to takie coś możliwe? Proszę o normalne odpowiedzi a nie jak wyżej

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Proszę o normalne odpowiedzi a nie jak wyżej
Zadajesz nie normalne pytania, a oczekujesz normalnych odpowiedzi ???:eek:
W związku z czym mam pytanie czy owe gumy tudzież wahacz przyjmuje aż takie mocne obciążenia że przy dodaniu gazu szarpalo by tak, jest to takie coś możliwe?
Nie no co ty gumy w wahaczach są dla ozdoby, i śmiało możesz je wywalić i zaspawać sobie wahacz na stałe do budy to skończą się twoje problemy z szarpaniem :p:D

Człowieku, czy ty chociaż przeczytałeś kiedyś jakąkolwiek książkę o tematyce samochodowej ?:bored:
Jak nie to polecam zacząć od początku:
14708585337771207-jpg-gallery.big-iext42789248.jpg

:rolleyes::D:D:D

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Nie mogę pojąć czemu zamiast pisać takie posty nie pojedziesz z tym do warsztatu. Czasem na auto trzeba wydać parę zeta, żeby było sprawne i bezpieczne. Jeżdżąc w takim stanie narażasz siebie a przede wszystkim innych użytkowników drogi...

slukasz752

SuperMechanior
Punktów
6
Miasto
gurka
Witam dzisiaj po wizycie u mechanika stwierdzil że przeguby są wporzadku, jednak te tylnie gumy na wahaczu (metalowo - gumowe) sa bardzo mocno naderwane od strony kierowcy czyli tej gdzie najbardziej jest to wszystko odczuwalne to ta guma jest w najgorszym stanie. W związku z czym mam pytanie czy owe gumy tudzież wahacz przyjmuje aż takie mocne obciążenia że przy dodaniu gazu szarpalo by tak, jest to takie coś możliwe? Proszę o normalne odpowiedzi a nie jak wyżej
Jest to możliwe jak najbardziej do wymiany

Arnie67

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Świdnica
Ale po co? Budowlane wkręty powkręcać i spoko. Wyciągnąłem wahacz z Peugeota z takim patentem no mniej się tłukło przez jakiś czas, ale panie wymienimy tylko lewy bo drugi jeszcze będzie. Nie muszę chyba dodawać, że klient od tego dnia stał się persona non grata. Niech sam sobie dalej radzi.

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Wymyć zmywaczem do hamulców i napchać kleju do szyb :D
Dobry patent na tanie polibusze... Teraz to każdy Miras na 24 godziny przed giełdą będzie pchał klej do szyb w wahacze... "Panie zero stuków, zero puków" ;) .... Do tej pory to widziałem motodoktory, jajka, musztardy, uszczelniacze i poxyliny, pianki w progach, żywicę na zderzakach i w progach, dziurach itp......ale kleju do szyb w wahaczu jeszcze nie :D Idzie nowe!!!

Arnie67

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Świdnica
Może Miras mieć takie patenty i sprzedać Januszowi bo Graźynce się kolor podoba. Ale chyba źaden z nas by się nie nabrał na taką lipę, zapomnieli Panowie o piance budowlanej na pompowtryskach, widziałem na własne oczy i Panie nic nie leje, suchutko, żałosne.

Do góry Bottom