• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Szkolenia on-line - o której godzinie najlepiej rozpoczynać?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Dzikuję za odpowiedz p. Stefanie i o to mi chodziło...:)
Udało mi się zapoznać z kilkoma pana wydawnictwami i oceniam je bardzo wysoko w rankingu fachowości i jakości przekazywanej wiedzy.
Szkoda, że już nie ma na rynku choćby ,,auto elektro,, bo uważam, że to było świetne czasopismo, a to za sprawą autorów - między innymi takich jak pan...czy też artykułów w ,,auto ekspercie,, lub ,, nowoczesnym warsztacie,, czy też ,,auto naprawa,, - pewnie jeszcze wiele by można wymieniać...w każdym bądź razie zawsze czytałem je z wielkim zainteresowaniem...:)
Chylę czoło przed pana wiedzą...:)

Punktów
78
Miasto
Wrocław
Szanowny Forumowiczu WOODOO,

dziękuję serdecznie za miłe słowa. Nie będę ukrywał, że ciepło mi się zrobiło na sercu. Ostatni okres 3 lat był trochę trudny. Co będzie teraz, też nie wiem. Postaram się "rozkręcić" te szkolenia - zobaczymy.

Współpraca autorów z czasopismami, to trochę jak pętla. Trudno o autorów, bo czasopisma już od dawna "ledwo żyją" finansowo. Stawki za artykuły są niskie, więc o nowych trudno. Jak ktoś porówna efekt w postaci dobrego artykułu, jaki powinien być osiągnięty, to gwarantuję, ze większość osób się puknie w czoło.

Trzeba mieć bibliotekę techniczną i zasilać na bieżąco literaturą oraz różnymi materiałami. Te po prostu trzeba zdobyć. Mam to szczęście, że w różnych firmach są ludzie, w kraju i za granicą, którzy udostępniają mi różne materiały, więc nie jest najgorzej. Pomocny jest Internet, w którym można znaleźć perełki, np. bardzo ciekawe opracowania. Dobrze, ale jak piszę artykuł czy jak przygotowuję szkolenie, to 90% materiałów jest po angielsku lub niemiecku. Trzeba przeczytać, wyłapać błędy nieścisłości. A na końcu dostajemy pieniądze równowarte należności za wyminę kilku kompletów klocków hamulcowych.

Ja piszę artykuły już tylko dla „Serwisu Motoryzacyjnego”, po części ze względów towarzyskich - 25 lat współpracy z redaktorem naczelnym i szefową redakcji. A po za tym dobrej jakości czaspismo, które trzyma poziom a sytuacja finansowa pozwala mu na pewną niezależnośc od reklamodawców. Nie ma w nim ukrytych reklam. Są one jednoznacznie oddzielone od artykuów.

Jeśli chodzi o autoExperta, którego współtworzyłem w 1995r. razem z śp. Kaziem Tokarzem i śp. Marianem Kozłowskim, to w mojej opinii gwóźdź do trumny wbił niemiecki właściciel - wydawnictwo Vogel. Obecnie już polski właściciel robi na co mu rynek pozwala, by się utrzymać.

Nas wszystkich czekają ciężkie czasy. Jeszcze przed Covidem szacowano, że do 2025r. pracę w branży motoryzacyjnej straci 450000 osób. Powody: elektryfikacja pojazdów (mam wątpliwości co do zasadności tego kierunku) oraz dalsza robotyzacja. Niestety niepochlebną rolę w robotyzacji odegra sieć 5G, która pozwali sterować procesami w tzw. czasie rzeczywistym. Ekonomiści zacierają ręce, że będzie można obniżyć zatrudnienie.

Rozpisałem się. Raz jeszcze dziękuję. Wracam do poznawania platformy szkoleniowej.

Serdecznie pozdrawiam
Stefan Myszkowski

olmar

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
norwegia
Panie Stefanie
Wg mnie za dużo szkoleń w tak krótkim czasie, no chyba że mają one być w formie monologu do ponownego odsłuchania. Osobiście czekam z niecierpliwością na Pana szkolenia w formie online z możliwością zadawania pytań.
Nie myślał Pan o stworzeniu platformy szkoleniowej? Szkolenia podzielone na stopień zaawansowania użytkownika. Podstawowe, tańsze, w formie mini szkoleń i droższe, zaawansowane dla bardziej doświadczonych. Do tego abonamenty i pakiety szkoleń. Ah... Idealny pomysł na biznes dla kogoś takiego jak Pan :)
Może jakaś ankieta zainteresowania szkoleniami?
Co do programu do szkoleń to proszę sprawdzić clickmeeting. Mi jako odbiorcy odpowiada bardzo.

Edit: tak niska kwota za szkolenie może sugerować niski poziom przekazywanej wiedzy wg mnie...
szkolenia online ruszyły ,,biore udział w szkoleniu OBD polecam ,,,kontakt z Panem Stefanem podaje link do szkoleń
Automatyczne połączenie postów:

szkolenia online ruszyły ,,biore udział w szkoleniu OBD polecam ,,,kontakt z Panem Stefanem podaje link do szkoleń
bardzo ciekawa sprawa, parametry i własciwa interpretacja danych z monitorów np. 6 ,raport współczynnik toksyczności obd itd.. bardzo pomaga w diagnozowaniu trudnych przypadków w sytuacji np. gdy ktos wykasował sporą częśc tabeli blędów ze sterownika ,,,co coraz częściej spotykamy ,,analiza stanu sond i katalizatora benzyna i diesel nox. dpf itp.. . bardzo ciekawie rozwija się diagnostyka obd!!! polecam kurs obd,, będzie mozna kupic zarejestrowany kurs z serwera

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom