• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Szukam dobrego Majstra

mat994

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Zamość
Witam serdecznie. ;D

Panowie szukam Majstra który odpłatnie będzie mi podsyłał materiały do nauki tego pięknego zawodu. ;D
Chodzi o kogoś kto teoretycznie przygotuję mnie do fachu.
I zacznijmy od tego czy będzie mnie na to stać. ;D;D

Uczę się sam, ale dzisiaj siedzę w układzie paliwowym a jutro już w układzie kierowniczym. I taki burdel w tej nauce, że dalej gó*no wiem...

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
:wtf:Dzisiaj w układzie paliwowym, jutro w układzie kierowniczym ?
Obawiam się że nie zdążysz nawet "polizać" a co dopiero nauczyć się .:hungry:

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
227
Miasto
Gdansk
Witam serdecznie. ;D

Panowie szukam Majstra który odpłatnie będzie mi podsyłał materiały do nauki tego pięknego zawodu. ;D

Uczę się sam, ale dzisiaj siedzę w układzie paliwowym a jutro już w układzie kierowniczym. I taki burdel w tej nauce, że dalej gó*no wiem...
kolego napisz na jakim etapie jestes? I czego chcesz sie nauczyc? Bo wiesz czego najpierw trzeba sie nauczyc na warsztacie....? Obys nie chcial za szybko wszystkiego wiedziec bo moze ci sie odwidziec....?

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
a w ogóle to na egzaminie będziesz gadał o majstrze? Majster to na budowie...:facepalm:, tutaj masz mechaników, elektromechaników, mechatroników, elektryków i elektroników...szczebel wyżej to Mistrzowie...zacznij od podstaw i szukaj kogoś z okolic zamieszkania. Nazewnictwo w tym zawodzie to podstawa jak uczysz się, później doświadczeni używają slangu a nie nazewnictwo wyczarowane rodem z budowy. Chyba że pomyliłeś szkoły..:)

mat994

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Zamość
kolego napisz na jakim etapie jestes? I czego chcesz sie nauczyc? Bo wiesz czego najpierw trzeba sie nauczyc na warsztacie....? Obys nie chcial za szybko wszystkiego wiedziec bo moze ci sie odwidziec....?
Czego ?:)

Na jakim etapie pytasz. Robię auta znajomym za darmo z pasji, ale to nie jest profesjonalizm. Dokładnie na jakim etapie jestem trzeba by było sprawdzić. :)

a w ogóle to na egzaminie będziesz gadał o majstrze? Majster to na budowie...:facepalm:, tutaj masz mechaników, elektromechaników, mechatroników, elektryków i elektroników...szczebel wyżej to Mistrzowie...zacznij od podstaw i szukaj kogoś z okolic zamieszkania. Nazewnictwo w tym zawodzie to podstawa jak uczysz się, później doświadczeni używają slangu a nie nazewnictwo wyczarowane rodem z budowy. Chyba że pomyliłeś szkoły..:)

W moich stronach tak mówią. Może i masz rację :)

Ogólnie to co przyjedzie to wyjedzie. :) raz szybciej raz wolniej.

Zależy mi na mechanice, ale wiadomo że za tym idzie też w jakimś stopniu elektromechanika .:)

Ostatnia edycja:

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
Witam serdecznie. ;D

Witam, a ty się uczysz? pracujesz? coś ci mogę podesłać do nauki. Generalnie siedzę w autobusach ale najlepiej odezwij się na PW

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
ja myślę że nawet powinien przyjść gratis pomóc i czegoś się nauczyć:), ja teraz sam idę robić papiery mistrzowskie bo nie ma kto uczyć młodzieży..
a od nie jednego klienta słyszałem że "powinienem wykładać, tak opowiadam ciekawie..."
fakt że gaduła jestem ale zanim zacznę cokolwiek robić to najpierw wykład, i na klientów nie narzekam:).

mat994

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Zamość
Dokładnie tak. Za darmo cały czas coś kręce i to nie jest dla mnie żaden problem. Co mogę i potrafię to robię i staram się robić to dobrze . ;D. Można tak powiedzieć, że pod egzamin. ;D

Dla mnie przyjść za darmo to nie jest żaden problem. ;D Co się wtedy nauczę to moje. Nauka u dobrego Mistrza to wystarczająca zapłata. ;D

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
a wiedza i szkoła to nie kosztuje? więc co się stanie jak pomoże? od zamiatania się niczego nie nauczy, to takie PRL-owskie myślenie. Naoglądałem się takich obrazków w Fabryce przez 25 lat, a później młody kończył szkołę i dopiero miał praktyki.:(

Do góry Bottom