• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Szukam pomocy

Edikk

Początkujący
Punktów
0
Witam wszystkich panów mechaników mam prośbę obecnie jestem w niemczech mam vektre c z silnikoem 2.2 147km zagazowany od kilu dni mi ciezko zapalal az wczoraj wcale nie odpalił. Pompke slysze jak podaje paliwo , kreci rozrusznikiem i takie uczucie jak by paliwo nie dochodzilo. Jesteście w stanie cos pomóc?

motorynka

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
mazowieckie
pompka może chodzić ale nie podawać paliwa , dobrze było by zmierzyć ciśnienie paliwa , w instalacjach gazowych jest jakiś awaryjny sposób na odpalenie na gazie

Edikk

Początkujący
Punktów
0
Slyszałem ze jest taki sposób , ale tylko tyle a za tydzień musze zjechac do polski

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
Bez umiejętności zdiagnozowania podstaw nic nie zdzialasz. Sprawdź iskre, świece. Spróbuj wykonać diagnostykę komputerowa. Jaka instalacja lpg i jakiej firmy?

Edikk

Początkujący
Punktów
0
Sprawdzalem swiece a diagnostyke komputerową nie jestem wstanie tu zrobić, bo jestem na totalnym zadupiu .

robercik1974

SuperMechanior
Punktów
81
przed przekreceniem kluczykiem wcisnij przycisk od gazu na dluzej i jak masz ustawione to odpali awaryjnie na gazie

a6c4

Uczestnik
Punktów
3
Awaryjne odpalanie - trzymasz wciśnięty przycisk gazu i wtedy wkładasz kluczyk i kręcisz. Awaryjne odpalenie na gazie może być tylko raz czasami, drugi raz może nie pozwolić sterownik.

Edikk

Początkujący
Punktów
0
Dzięki panowie ale nie odpalił .Robilem zgodnie z waszymi wskazówkami.Najgorsze jest to ze w pobliżu nie ma żadnego warsztatu.Chyba laweta tylko pozostała.

Do góry Bottom