• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Szukam specjalisty c5 thp 1.6 2010 Białystok

Magdarud

Nowy
Punktów
0
Miasto
Białystok
Pacjet stan dobry parametry beznadziejne
Komunikat system Antipollution faulty i check
Trzęsie jak auto nie jest w ruchu
Obroty idealne
Olej wymieniony ale oczywiscie dolewka co tydzien jest
wymiana sprzegla
Czujnik polozeni walka
Czujnik pod pedałem hamulca
Spalinami czasami śmierdzi i kopci
Już nie wiem co jeszcze zrobić żeby był igiełka
Moze jest ktoś kto naprawdę się zna na tych silnikach z Białegostoku lub tak do 50 km

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
985
Miasto
PGS
Czy auto było podłączone pod komputer ?

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Powiem Ci tak. Ja tych silników z rodziny prince zrobiłem już naście. Myślałem , że już nic mnie nie zaskoczy.Od stycznia nie mogę się uporac z vti w Peugeocie. Wypadanie zapłonu 4 cylinder.
Totalna kapitalka panewy tłoki zawory rozrządu, wsio. Wymiana ECU wymiana instalacji wymiana cewek świec. Zagrzeje się dup 4 cylinder. Ja coś czuje, że głowica jest juz za bardzo zebrana i dochodzi do spalania stylowego. Tylko to mi zostalo

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Wsio. Za głowice po znajomości zapłaciłem 1300 zł. Wszystko co związane z zaworami nowe. No.moze wałki rozrządu stare ale nie widać zużycia

wojtis94

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
177
Miasto
Warminsko maz.
A pół panewka na zmiennej fazie jak wygląda? Możesz go nagrzać i odpalić z wkręconym manometrem i obserwuj ciśnienie na cyl.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Ja jestem zdania, że te silniki są naprawdę jednorazowe. Majster zbierze za dużo z głowicy i cyk spalanie stukowe. A uszczelka o ile pamiętam jest w jednym rozmiarze

Magdarud

Nowy
Punktów
0
Miasto
Białystok
Tak było
Następna ofiara thp
Może i ofiarą, ale Panowie nie jestem na forum po info typu, ofiarą, po co ci to było, sprzedaj,oddaj itp Jestem na forum po radę do czego dokładnie dotykać, po radę do jakiego specjalisty ruszyć. Z nadzieją ze odezwie się ktoś z mojego miasta lub okolic kto na tym się zna. Pozdrawiam wszystkich
M
Automatyczne połączenie postów:

Tak było
Jedyne vo pokazało to abs, już zrobione

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1663
Może i ofiarą, ale Panowie nie jestem na forum po info typu, ofiarą, po co ci to było, sprzedaj,oddaj itp Jestem na forum po radę do czego dokładnie dotykać, po radę do jakiego specjalisty ruszyć. Z nadzieją ze odezwie się ktoś z mojego miasta lub okolic kto na tym się zna. Pozdrawiam wszystkich
M

po prostu musisz zrozumieć, że niektórych rzeczy się nie opłaca robić.
tutaj nie da się naprawić- w znaczeniu przeszlifować, wypolerować i będzie dobrze.
części nadwymiarowych nie ma, nie ma z czego zbierać materiału.
są 2 opcje naprawy:
- pewna i droga- wymiana wszystkiego na nowe
- mniej pewna- wymiana na inną używkę lub zabawa z naprawą i kombinowanie jak to połatać

ja wiem, że autko fajne, że pewnie hydro zawieszenie (miałem i chwalę do dzisiaj). ale niestety citroen ma głęboko w dupie właścicieli. moja osobista przygoda z citroenem skończyła się na xanti i nigdy więcej cytryny. musisz się zastanowić czy chcesz jeździć samochodem bezstresowo czy bawić się w drutowanie, kombinowanie i partyzantkę bo producent tak zaprojektował, żeby się nie dało. i nawet części zamiennych nie sprzedaje.

Magdarud

Nowy
Punktów
0
Miasto
Białystok
po prostu musisz zrozumieć, że niektórych rzeczy się nie opłaca robić.
tutaj nie da się naprawić- w znaczeniu przeszlifować, wypolerować i będzie dobrze.
części nadwymiarowych nie ma, nie ma z czego zbierać materiału.
są 2 opcje naprawy:
- pewna i droga- wymiana wszystkiego na nowe
- mniej pewna- wymiana na inną używkę lub zabawa z naprawą i kombinowanie jak to połatać

ja wiem, że autko fajne, że pewnie hydro zawieszenie (miałem i chwalę do dzisiaj). ale niestety citroen ma głęboko w dupie właścicieli. moja osobista przygoda z citroenem skończyła się na xanti i nigdy więcej cytryny. musisz się zastanowić czy chcesz jeździć samochodem bezstresowo czy bawić się w drutowanie, kombinowanie i partyzantkę bo producent tak zaprojektował, żeby się nie dało. i nawet części zamiennych nie sprzedaje.
O i to jest konkretną odpowiedź
Chce jeździć i wymienię co trzeba, jak znajdę kogoś w Białymstoku :(

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Ja ją oddam tego vti to już naprawdę nie biorę nic z tych silników. Kupa nerwów straconego czasu i pieniędzy a z tym peugeotem i tak idę do sądu bo mnie gość podał. Nie wiem za co pewnie dlatego, że to auto tak długo stoi u mnie albo tak tylko pier.....li musli, że się wystraszę. Jedyny plus to taki, że jak coś jest nie halo z tym silnikiem tzn jakaś usterka elektryczna itp to na dzień dobry startują wiatraki na chłodnicy i w sumie podłączenie komputera jest tylko w celu stalenia, która cewka do wymiany. A taka ciekawostka. Dziś z synem wytargalismy żeliwna głowice że starego Wranglera. I w sumie ta głowica waży tyle ile cały silnik thp

Ostatnia edycja:

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
To nie te czasy. Osobiście pamiętam jak mnie najmowano tylko po to, żeby dodać 10 KM. Finalnie przy aucie warsztat palcem nie kiwnął ale właściciel w niebo wzięty. Panie oo waszej naprawie w końcu to auto jedzie. Szczególnie polecam wymianę paska mocy

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Przyjechało kolejne vti. Sam guzik awaryjnych wzbudza podejrzenie

Załączniki

• IMG_20230524_135058.jpg
    IMG_20230524_135058.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 35

Brzostowski

SuperMechanior
Punktów
22
Okolice Grajewa możesz podjechać, myśle ze coś się poradzi :)

Davpod

SuperMechanior
Punktów
158
Ludzie nie zdają sobie sprawy z tego czym jeżdzą, jak to jest zbudowane i z czego... w to auto można wpakować ze 30tys a i tak nadal bedzie szmelc, ale w sumie spoko bo na takich sie najlepiej zarabia, tyle że koniec końców klient i tak nie zadowolony... życie.

Do góry Bottom