• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Szumy z drzwi

Imiko97

Początkujący
Punktów
0
Witam, od tygodnia jestem posiadaczem fiesty mk7 1.25 82km 2009r titanium. Problem mam następujący, podczas jazdy słychać szumy z drzwi od kierowcy, tak jakby szyba do końca nie dochodziła, uszczelka nie przylegała czy coś, podczas szybkiej jazdy przykładałem wszędzie rękę i nigdzie nie czułem żeby wiało... Może ktoś miał taki problem i go rozwiązał? Proszę o pomoc.

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Sprawdź owiewkę lusterka. One składa się chyba z dwóch części jak jest nadpęknięta ( zaczepy) to pod wpływem powietrza ci podbiera i wydaje ci się że szumi. A najlepszym testem to otwórz szybę i przyciśnij ręką lusterko czyli owiewkę i czy szum zniknie tylko przy większej prędkości bo przy mniejszej prędkości nie powinieneś nic słyszeć

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Napisałem na końcu "Może ktoś miał taki problem i go rozwiązał?" a Ty wyjeżdżasz z pianką... Może betonem zaleje??
A niemotą to sobie możesz swoich znajomych nazywać, ale pewnie ich nie masz i siedzisz na forum i dogryzasz.
Sprawdzałeś te lusterko ?:D Podobny przypadek miałem w oplu, myślałem że szyba coś niedomknięta lub uszczelka, po poszukiwaniach , okazało się, że obudowa lusteka była pęknięta i świstało, a raczej te zatrzaski były popękane i nie dolegało do lusterka. Głupie a może ten sam przypadek

Imiko97

Początkujący
Punktów
0
Sprawdzałeś te lusterko ?:D Podobny przypadek miałem w oplu, myślałem że szyba coś niedomknięta lub uszczelka, po poszukiwaniach , okazało się, że obudowa lusteka była pęknięta i świstało, a raczej te zatrzaski były popękane i nie dolegało do lusterka. Głupie a może ten sam przypadek
Dam znać jutro kolego :)

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Wy się śmiejecie. Jak teściowi coś burczało przy 100 km/h. Wsiadłem do auta szwagier okleil taśma wszystkie szpary. No i daleko nie zajechałem milicja. Ale finalnie okazało się, że antena na dachu wpada w wibracje

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
U Iwony w Skodzie też tam wieje.ale idzie się przyzwyczaić .
U teścia w golfie też szumi ale miał zdejmowane drzwi i spowrotem założone
A u mnie w cabrio to tam już halne wieju.
We Volvo cichutko.

Imiko97

Początkujący
Punktów
0
Wy się śmiejecie. Jak teściowi coś burczało przy 100 km/h. Wsiadłem do auta szwagier okleil taśma wszystkie szpary. No i daleko nie zajechałem milicja. Ale finalnie okazało się, że antena na dachu wpada w wibracje
No to wykluczam bo tylko od kierowcy to słychać…

Do góry Bottom