• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Szuranie turbiny podczas przyspieszania

Miruna82

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Poznan
Witam! Mam Opla Antare 2.0 cdti 150KM. Mam pytanie podczas przyspieszania słychać z prawej strony odgłos jakby tarcia po czym po przekroczeniu 2000 obr coś pusczalo i samochód nie wydaje żadnych dźwięków. Gdy spieszam gwaltowie na pełny. Bucie tego dźwięku też nie ma i na biegu jalowym też cisza co to może być. Egr oczyszczony, błędów brak ,widoczna plama oleju na intercoolerze. Nie wiem już Sam.

Miruna82

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Poznan
Ok napiszę co samemu zauważyłem. Otóż mój zawór n75 ma z przodu taka regulację można wkręcić lub wykręcić . Zawór ten połączony jest wężykiem podciśnienia do pompy vacum a drugim egr gdyż egr nie jest elektryczny. Zrobiłem tak ,że gdy ta regulacja wkerecilem ta srubke na tym zaworze to nagle całe szuranie i wszystko ucichlo autko zbierało się bardzo dobrze było czułe jednak wyskakiwal blod po401 czyli za słabe ciśnienie. Gdy z powrotem odkrecilem ta regulację jak była normalnie błąd się nie pojawia ale objawy powracja. Nie wiem teraz czy po prostu coś z egr gdy nie ma ciśnienia to to jest zamknięty i wszytko gra ale bym czyszcony więc coś może w tym kierunku co sądzicie.

To jest ta regulacja z przodu

Załączniki

• IMAG0381.jpg
    IMAG0381.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 3

Miruna82

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Poznan
Albo jesteś złośliwy albo w ogóle nie masz pojęcia o co chodzi. Napisałem po wyżej co i jak a ty jakbyś w ogóle nie czytał. Skoro umiesz napisać tylko jedz do mechanika to nie trać czasu na pisanie na ten temat

suse1

SuperMechanior
Punktów
167
Miasto
Olkusz
no i właśnie oddaj auto do mechanika :D

online to nawet przepis na fasolówkę nie wychodzi jak ktoś szewcem z zawodu nie kucharzem :D

Do góry Bottom