• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Tani kompresor do prac domowych do 400 zł

damianD

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kraków
Chciałbym kupić tani kompresor do prac domowych.
Do czego będzie potrzebny:
- pompowanie kół
- przedmuchiwanie
- od czasu do czasu malowanie np. kosiarki

Na sam kompresor (bez osprzętu) chciałbym przeznaczyć ok 400 zł (używany).
Przeglądając ofertę marketów budowlanych, najtańszy kompresor kosztuje nieco powyżej 300 zł, ale te eliminuje z uwagi na jakość wykonania oraz brak dostępności części zamiennych.

Co powiecie o n/w kompresorach:
- Kupczyk ZFL 24, wydajność ssania: 245 l/min, 8 bar 1,5 kW (2KM) (nowy)
- ABAC 50l HP3 - wydajność ssania: 310 l/m, 10 bar, 2,2 kW (3KM) (używany, aktualnie na olx.pl)

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
W leroy Merlin jest kompresor firmy metabo 24litry za 600 zł. Za te pieniądze nie kupisz NIC WARTOŚCIOWEGO. Ja wychodzę z założenia że nowe to nowe.

C00li

Gaduła
Punktów
28
Miasto
Sopot
www.enjoydriving.pl
Z dostępnych w marketach to może Mecafer - ja używałem 50l z pionową butlą i bardzo sobie chwaliłem... aż do kupna dwutłokowego :) Części do Mecafera są dostępne na nuair.pl czy jakoś tak. Ja mój rozłożyłem, przeczyściłem, wymieniłem co trzeba, przetestowałem działanie i odstawiłem do piwnicy jako zapasowy.
Dużo osób polecało też kompresory Maktek.

damianD

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kraków
Dziękuję za pomoc. W kwocie do 400 - 500 zł nie ma specjalnie w czym wybierać, nawet w używanych. Chyba zdecyduję się na kompresor metabo.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
myślę że do domowych? kompresor ręczny z manometrem.jpg

żartowałem oczywiście, Stanleya sobie kup 60l - wystarczy( miałem pionowy)

ur3an

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
244
Miasto
Zdzieszowice
Jak do prac domowych to wystarczy Ci z castorami jak pisze dobolsgarage. Kolega ma takiego i też mu wystarcza. Wiadomo nie jest to do kompresor do użytku domowego. A jak spali Ci sie silnik lub zatrze sprężarka to szło kiedyś kupić w całości silnik z sprężarką nowy na allegro z niecałe 200 zł

Do góry Bottom