• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

techstream

karolkul

Początkujący
Punktów
0
Miasto
GB
meettomy.site
witam ,zakupiłem kabelek obd2 z programem 18 techstream ,do toyoty avensis 2,2 d4cat usiłuję wypalić dpf , kontrolować zapełnienie dpf (głównie jazda w mieście) ostatnia próba wykonania w/w czynności spełzła na niczym na autostradzie dl 800km DE,nie jestem zawodowym mechanikiem raczej amatorem zamieszczam fotkę proszę o poradę gdzie lub co robię nie tak

Załączniki

• 2022-09-10_121950.png
    2022-09-10_121950.png
    758,2 KB · Wyświetleń: 58

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1685
może nie na temat, ale ty masz ikonkę gadu-gadu na pulpicie
szacunek... ile ty masz lat :D

karolkul

Początkujący
Punktów
0
Miasto
GB
meettomy.site

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
582
witam, co to ma wspólnego ze mam gg z moim pytaniem ????
Automatyczne połączenie postów:

witam poszukuje rozwiązania mojego problemu , a ty wypisujesz?????co to ma wspólnego
Ty oczekujesz, że mechanik który się uczył a raczej uczy pół życia wskaże ci palcem w czym problem i gotowe? Masz głowę i ręce to główkuj, inni też główkowali i z czasem się douczyli metodą prób i błędów. Wiesz jakie to uczucie, jak masz problem a sam go rozwiążesz? A sorry nie wiesz, wszystko na gotowca chcesz. A tak mianowicie to forum jest dla mechaników a nie na amatorów ( przykleję, skręce i będzie działać)

Piotr_Ł

SuperMechanior
Punktów
45
Miasto
Lublin
Też korzystam z GG. Program używa hurtownia najbliżej mnie. Wyślę VIN i listę części i zamówienie się robi

Odnośnie tematu. Nie wiemy co robisz źle - możesz reklamować sprzedawcy kabelek wraz z programem, albo auto poprzedniemu właścicielowi.
Aby uruchomić procedurę wypalania Dpf trzeba, aby były spełnione pewne wymagania. Np w Bmw jest to między innymi temperatura płynu chlodniczego. Przy zepsutym termostacie procedura nie ruszy i dpf się zabije.

Screen twojego magicznego programu którego nie znam, bo i nie potrzebuje mówi że ciśnienia są Oki.
Nie ma takiej możliwości żebyś zrobił 800km i dpf się nie wypalał, więc raczej problem jest po stronie programu i operatora, a nie auta.
Skoro auto jeździ to po co szukasz problemow tam gdzie ich nie ma?

W obsłudze programów dedykowanych do konkretnej marki najlepsze są fora użytkowników danej marki. Mechanicy w 90 % korzystają z uniwersalnych testerów, bo w 99% są w stanie rozwiązać z nimi usterki. Reszta to elektronicy którzy nie mają czasu na opowieści jak wypalić dpf.

Mój uniwersalny kombajn przy uruchomieniu procedury opisuje jakie warunki mają być spełnione i co trzeba po kolei robić aby wykonać konkretną adaptacje. Czy coś Ci podpowiada ten program przy uruchamianiu procedury?

karolkul

Początkujący
Punktów
0
Miasto
GB
meettomy.site
Ty oczekujesz, że mechanik który się uczył a raczej uczy pół życia wskaże ci palcem w czym problem i gotowe? Masz głowę i ręce to główkuj, inni też główkowali i z czasem się douczyli metodą prób i błędów. Wiesz jakie to uczucie, jak masz problem a sam go rozwiążesz? A sorry nie wiesz, wszystko na gotowca chcesz. A tak mianowicie to forum jest dla mechaników a nie na amatorów ( przykleję, skręce i będzie działa
na koncie 2309 postów ??? nawet nie czytam co one zawierają, komentarz zachowaj dla siebie
Też korzystam z GG. Program używa hurtownia najbliżej mnie. Wyślę VIN i listę części i zamówienie się robi

Odnośnie tematu. Nie wiemy co robisz źle - możesz reklamować sprzedawcy kabelek wraz z programem, albo auto poprzedniemu właścicielowi.
Aby uruchomić procedurę wypalania Dpf trzeba, aby były spełnione pewne wymagania. Np w Bmw jest to między innymi temperatura płynu chlodniczego. Przy zepsutym termostacie procedura nie ruszy i dpf się zabije.

Screen twojego magicznego programu którego nie znam, bo i nie potrzebuje mówi że ciśnienia są Oki.
Nie ma takiej możliwości żebyś zrobił 800km i dpf się nie wypalał, więc raczej problem jest po stronie programu i operatora, a nie auta.
Skoro auto jeździ to po co szukasz problemow tam gdzie ich nie ma?

W obsłudze programów dedykowanych do konkretnej marki najlepsze są fora użytkowników danej marki. Mechanicy w 90 % korzystają z uniwersalnych testerów, bo w 99% są w stanie rozwiązać z nimi usterki. Reszta to elektronicy którzy nie mają czasu na opowieści jak wypalić dpf.

Mój uniwersalny kombajn przy uruchomieniu procedury opisuje jakie warunki mają być spełnione i co trzeba po kolei robić aby wykonać konkretną adaptacje. Czy coś Ci podpowiada ten program przy uruchamianiu procedury?
witam, dziękuje za reakcje, jechałem 800km na autobahnie do Polski na urlop, wiec przed urlopem tzn wyjazdem pomyślałem ze z kontroluje dpf, w miejscu zamieszania tj, miejscu pracy używam auto tylko do jazdy miejskiej można spokojnie napisać 100% miasto, zrobię fotki tzw krok po kroku i umieszczę na forum. dziękuje pozdrawiam
Automatyczne połączenie postów:

Daj screena jak włączasz tę procedurę.
dziękuje ,za szybka reakcje umieszczę screeny step by step powodzenia

Do góry Bottom