• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Telefon od klienta

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
Ja odbieram każdy telefon jeśli mogę oczywiście. Czasami dzwonią klienci, których bardzo szanuje i lubię ( rzucają niesamowite napiwki), organizuje im szybko lawete do mnie i wszyscy są zadowoleni. Oni mnie znają i wiedzą, ze jeśli nie odbieram to oddzwonie bo muszę być bardzo zajęty.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Ja często jestem na forum przez cały dzień :).
Tylko jak wyjeżdżam turystycznie to się nie loguję za to po powrocie sporo czytania... :) (Właśnie wróciłam...:p)

Jest fajna aplikacja Sound Profile, ustalam zarówno głośność dzwonka w wybranych porach dnia tygodnia , całkowite wyciszenie, ignorowanie niezapisanych numerów, opcja wyjątki przy całkowitym wyciszeniu i to sprawdza się idealnie.
Wiesz ja mam taką aplikację że do dzwonienia mam lumie 640 lte i ją wyciszam na noc a jako budzik mam pod poduchą starego sony Ericssona :D

A

Anonymous123

Ja również jak Autoklinika.Wasilewicz staram się odbierać każdy telefon bo to są moje pieniądze. Większość ludzi to stali klienci lub z polecenia, jeśli z polecenia to zazwyczaj wiem ze taki ktoś będzie dzwonił bo ten co poleca zazwyczaj mnie informuje że dał namiar temu czy tamtemu. Fakt, że w nocy i tak mam wyciszony a jak wstaje o szóstej to specjalnie oddzwaniam bo wiem, że jak ktoś dzwonił o 1 w nocy to teraz pewno śpi wiec z przyjemnością go budzę i informuje ze miałem nieodebrane połączenie i jak mogę pomóc. Wtedy taki klient dostrzega nieprawidłowości w swoim zachowaniu i przeprasza. Co do telefonów po pracy w sprawie porad, co w dzisiejszych czasach staje się normą, grzecznie informuje że porad nie udzielam tylko swiadcze usługi, jeśli auto stanęło to proszę przyciągnąć do warsztatu, jeśli jeszcze nie stanęło to przyjechać rano. Jak miałem warsztat w Uk to były cwaniaczki co wykorzystywały moje dobre serce, potrafili dzwonić nawet w niedziele o 6 rano bo się auto zepsuło, ja pół godziny na telefonie, sprawdź to, sprawdź tamto, przedstawiam szereg możliwych możliwości, umawiam się na poniedziałek a on nie przyjechał bo już naprawił.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Dziś ok 10 telefon i podenerwowana kobieta pyta czy moge naprawić immo mowie tak ale co sie dzieje to oddaje zdenerwowanego faceta i on mi podenerwowanym głosem mowi ze zgubił obudowę klucza i czy mu mogę dorobić na szybko .. oczywiście odpowiedziałem ze to nie robota na 15 min to się rozłączył zapomniał sie zapytać ile to będzie kosztować .... :D:D:D

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1402
Udzielam porad-ale klientom z branzy
Dzwoni klient typowy i opowiada o problemie-prosze przyprowadzic zrobie-pik pik pik w sluchawce-wiadome oco chodzi ze dzwonione o porade bo ja sobie sam.
Przytocze wam fajny tekst ktory slyszy kazdy z nas.
Bo wiem Pan ale mi strasznie zalezy na czasie -90% klienta to mowi.
Odpowiadam-ze nie dziala na mnie ten tekst.

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
I jeszcze do tego mówi że MUSZĘ mu naprawić auto.... :banghead:

sevooo

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Bristol
A ja nie mam tego problemu. Prowadze mechanike mobilna z tym ze od 18 do 22 stawka x2 po 22 x3 no i weekendy x1.5 a na stronie mam zaznaczone ze jezeli nie odbieram to znaczy ze jestem zajety i jakos ludzie sie nauczyli

I za prady tez sie płaci jezeli zajmie mi wiecej niz 5 minut tlumacze wtedy ze przyjmuje platnosci karta czy paypal a potem porada

Do góry Bottom