• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Tester do obsługi security gateway

Kosib

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
Słomniki
Koledzy bardzo proszę o poradę. Mam Cdif3 i Autel DS808TS
Kiedyś miałem Octavie 2022 rok, klocki tył do wymiany oraz ostatnio Alfa Stelvio 2023 kasowanie błądów.
W obu przypadkach poległem z powodu SGW.
Kiedyś miałem propozycję Texy z inter cars lub KTS, obydwa mają w abonamencie wszystko ale koszty bardzo duże. Obecnie w moim rejonie jeszcze mało się robi nowszych aut ale niebawem będzie coraz więcej.
Jaką tańszą alternatywę wybrać?
Czytam trochę o tym temacie ale póki co jest to dość skomplikowany temat. Bardzo proszę o wyrozumiałość. Za porady z góry dziękuję.

Devias

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
34
Co byś nie kupił rok w rok trzeba wydać ok. 3 000 zł na abonament aby działy bramki i co byś nie kupił to wszystkie te urządzenia mają takie same możliwości przy obsłudze bramek, w sensie czy to kts czy texa to i tak wymienisz klocki, czy skasujesz przegląd.

Sam wybrałem kts, z założenia, że będę kupował abo dla sgw wyszedł najtaniej - dawali komputer w cenie wiec urządzenie wyszło podobnie jak nanos2 bez laptopa - którego i tak musiałbym kupić.

Gorzowiak

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
216
Miasto
Gorzów Wlkp
Co byś nie kupił rok w rok trzeba wydać ok. 3 000 zł na abonament aby działy bramki
Nie koniecznie. Jesli robisz mało takich aut ale nie chcesz tracić klientów, to możesz kupować jednorazowe odblokowania np na vaglogin.com . Możesz użyć większość Auteli czy Launch . Ja robię na PAD7, kilka sekund i odblokowane.

Kosib

SuperMechanior
Punktów
5
Miasto
Słomniki
KTS czy TEXA to super sprzęty i pewnie kiedyś się zdecyduje na któryś. Obecnie nie robie dużo nowych (bardzo nowych) aut i póki co nie chciałbym wydawać 20tys na taki duży sprzęt. W autelu chyba nie całe trzy tysiące abonament jak się nie mylę, właśnie jestem w kontakcie z nimi i ustalam. Czyli taki autel ogarnia większą część grupy aut i chyba wystarczy do samych bramek ?

Devias

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
34
Nie 20, a połowę tego

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
302
Miasto
Rakszawa
3 koła na rok to chyba nie tak dużo. Z tym że patrząc tylko pod kątem SGW to niekoniecznie zdąży się zwrócić, ale jako taki kombajn do wszystkiego to chyba już tak.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
560
Miasto
Podkarpacie
Niestety od przyszłego roku wszystkie marki będą zobowiązane do SGW . W autel'u by mieć sgw musisz mieć wykupiony podstawowy abonament oraz dodatkowo za chyba 2647 zł abonament na SGW . I tak to wygląda we wszystkich markach .cenowo . W jednych taniej w drugich drożej ale sumarycznie mało to nie kosztuje .
Dostęp na godziny jest mało opłacalny . Przykład : kodowanie kluczyka w nowym crafterze , wykupienie dostępu 100 euro + twój czas. , a ASO robi to za 350 zł .

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
560
Miasto
Podkarpacie
@Misiek Taka cena po rabacie za samo kodowanie plus nowy klucz z pilotem kupiony u nich . Może w warszawie jest dwa razy drożej ale ja jestem z podkarpacia .

Do góry Bottom