• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

[Tiguan I FL] - jaki interfejs diagnostyczny dla użytkownika?

F

Fish

Trochę Was jeszcze pomęczę pytaniami nt. Tiga ;)
Z tego, co czytam urządzeń/interfejsów diagnostycznych do VAG jest jak psów :)

Dlatego mam pytanie, co taniego kupić do podpięcia Tiga I FL model rocznikowy 2017 i lapka żeby można było zdiagnozować samochód?

Obecnie w Oplu mam Op-Com-a z oprogramowaniem OPCOM China i w zupełności wystarcza do:
- odczytania błędów,
- kasowania błędów,
- testu elementów wykonawczych,
- programowania poszczególnych modułów, np. świateł.

I dokładnie czegoś takiego szukam do mojego Tiga - polećcie coś proszę.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
Jakbyś miał opla 2017 to tym opcomem mógłbyś sobie tylko porzucać,to samo będzie z tym vagiem,tani interfejs do wozu z takiego rocznika prosze cię.

F

Fish

Jakbyś miał opla 2017 to tym opcomem mógłbyś sobie tylko porzucać,to samo będzie z tym vagiem,tani interfejs do wozu z takiego rocznika prosze cię.
Opla mam z 2008 roku i do niego Op-Com mi wystarczał.
I teraz szukam czegoś podobnego do Tiga - na własny użytek.

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
Auto w tej cenie i china interfejs ... jak masz do wycięcia wyrostek to tez kupujesz narzedzia i sam tniesz?

F

Fish

Auto w tej cenie i china interfejs ... jak masz do wycięcia wyrostek to tez kupujesz narzedzia i sam tniesz?
A pisałem, że sam będę "ciął"? I nie pisałem, że interfejs ma być chiński.
Naprawdę nie ma nic w rozsądnych pieniądzach do prostej diagnostyki, zanim się samochód odstawi do mechanika?

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
680
Miasto
NS
jak auto z takiego roku to tylko najnowszy sprzęt i najlepiej vcds jak pisze misiek

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
jak auto z takiego roku to tylko najnowszy sprzęt i najlepiej vcds jak pisze misiek

i nie wiadomo czy to wystarczy,panowie auto 2017r.Na starcie z takim wozem sam dealer ma problemy a co dopiero ktoś na zewnątrz a z innej bajki to koszt takie oryginalnego vcds w porównaniu do kosztu tego samochodu to kropla w morzu.

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
680
Miasto
NS
i nie wiadomo czy to wystarczy,panowie auto 2017r.Na starcie z takim wozem sam dealer ma problemy a co dopiero ktoś na zewnątrz a z innej bajki to koszt takie oryginalnego vcds w porównaniu do kosztu tego samochodu to kropla w morzu.
No właśnie,kupujesz autko za grubą kase i sam chcesz go naprawiać jak sie jeszcze nic nie zepsuło.
No ale Przezorny Zawsze Ubezpieczony:D

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
680
Miasto
NS
no to poczekaj jak dopłynie i wtedy będziesz sie martwił

Do góry Bottom