• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

tlumik koncowy sport/przelot

ax1903

Nowy
Punktów
0
witam , dowiedzalem sie ze mam tylny tlumik przelotowy/sport, jest nawet cichy (naprawde)
ale mam inne pytanie, bo reszta wydechu jest fabryczna, czy ten tylny tlumik moze źle wpłynąć na silnik lub glowice??

silnik 1.6 mpi 8v 102km benzyna volkswagen

Ostatnia edycja:

Amatorek

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Częstochowa
www.poweritup.pl
Nie powinien wpływać źle na sam silnik, ale też nic na nim nie zyskasz... Co do faktu że jest cichy to zapewne w tłumiku jest zamontowana wkładka wyciszająca, możesz ją łatwo zdemontować w większości konstrukcji.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
O... to nie wiesz ile taki tłumik daje plusów do ego kierowcy...:D stożek pod maską i tłumik sportowy i już ,,szofer,, staje się prawdziwym rajdowcem w bolidzie WRC...:p:D

Amatorek

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Częstochowa
www.poweritup.pl
Wiem bo mam przelot 2 cale przez całe auto :) Stożek też jest, jak i większe hample obniżony zawias dystanse i takie tam pierdoły jak poszerzone nadkola. Słowem jeździło w stylu KitCar z silnikiem od kosiarki XD
Ale po mieście z wkładką ofc :)

ax1903

Nowy
Punktów
0
Aha, bo gdzies czytalem ze gniazda zaworowe moga sie wypalac czy cos? Wiec to nieprawda??

Co do dzwieku to jest cicho jak auto salonowe, widocznie niewszystkie przelotowe musi byc slychac na kilometr

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom