• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

TOUAREG PROBLEM Z PRĄDEM ZACISK 30 NA MODULE

Bansky

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Konin
Pacjent vw touareg 5.0tdi 2007r, nie podnosi zawieszenia, po diagnostyce zauważyłem że po odczycie napięcia w sekcji podwozia brak napięcia na zacisku 30, zacisk 15 posiada normalne napięcie. Oczywiscie sterownik notuje błąd związany z owym napięciem. Jakieś pomysły? Wszystkie bezpieczniki posprawdzane, prąd dochodzi do przekaźnika od kompresora zawieszenia, na reszcie miejsc gdzie znajduje sie prąd prosto z aku również... nie wiem juz gdzie szukać i czego szukać...

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Schemat w łapę i naprzód żołnierzu...:)

Bansky

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Konin
juz jechałem po schemacie... tylko sie zastanawiam co wysterowuje całym zwieszeniem, czy jest ono sterowane z modułu komfortu czy prosto z rozdzielacza? bo coś nie dostaje prądu albo poprostu nie widzi tego prądu bo samo w sobie jest uszkodzone.

Bansky

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Konin
to nadal nie rozwiązuje problemu napięcia na owym sterowniku. brak 30, czyli prądu prosto z aku. bardziej mi chodzi o to jaki sterownik moze odpowiadać za działanie zawieszenia..

Do góry Bottom