Mengog
SuperMechanior
Witam
am takiego pacjenta z problemem słabego ogrzewania
mianowice wylot powietrza od lewej siedzac w srodku grzeje w skali procentowej
100% - 70% - 40%- 5%
sprawdziłem naturalnie poziom płynu jest ok
sprawdziłem silniczki otwierajace /zamykajace dolot cieplego/zimnego powietrza - działaja poprawnie w pełnym zakresie podobnie jak silniczek do okreslania miejsca nadmuchu.
termostat sprawdzony
moje spostrzeżenie nagrzewnica
weże dochodzace do nagrzewnicy przy ścianie grodziowej górny jest goracy natomiast wychodzący z nagrzewnicy jest juz letni. Diagnoza pada na nagrzewnice która sie powoli zabija.
Pytanie jest nastepujace czy powinienem jeszcze cos innego sprawdzić ?
Czy ktos moze juz wymieniał ta nagrzewnice ma wiedze na temat jak to zrobic tzn czy trzeba zrzucac deskę czy jest mozliwosc wymiany bez jej zdejmowania
Dziekuje za odpowiedzi
am takiego pacjenta z problemem słabego ogrzewania
mianowice wylot powietrza od lewej siedzac w srodku grzeje w skali procentowej
100% - 70% - 40%- 5%
sprawdziłem naturalnie poziom płynu jest ok
sprawdziłem silniczki otwierajace /zamykajace dolot cieplego/zimnego powietrza - działaja poprawnie w pełnym zakresie podobnie jak silniczek do okreslania miejsca nadmuchu.
termostat sprawdzony
moje spostrzeżenie nagrzewnica
weże dochodzace do nagrzewnicy przy ścianie grodziowej górny jest goracy natomiast wychodzący z nagrzewnicy jest juz letni. Diagnoza pada na nagrzewnice która sie powoli zabija.
Pytanie jest nastepujace czy powinienem jeszcze cos innego sprawdzić ?
Czy ktos moze juz wymieniał ta nagrzewnice ma wiedze na temat jak to zrobic tzn czy trzeba zrzucac deskę czy jest mozliwosc wymiany bez jej zdejmowania
Dziekuje za odpowiedzi