• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

toyota rav4 2.0 d4d

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
koledzy pacjent ,to rav4 2.0 d4d autko zimne odpalało bez najmniejszych problemów , ciepłe gorzej trzeba było dłużej kręcic , po diagnozie komputerowej fachowcy stwierdzili na 99% zaworki na pompie , nie pomogło została wymieniona pompa z sprawnego auta i objawy takie same autko trafiło do mnie i problem jest już nawet z odpaleniem zimnej .

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Ale to klient mówi czy podejrzałeś? Jutro podglądnij parametry rzeczywiste podczas odpalania i się odezwij.

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
tych wtryskiwaczy nie sprawdzisz na przelewy,trzeba rwać i rzucać na maszynę sprawdzamy wydatek.
błąd 1226 czyli duża nieszczelność w układzie wtryskowym. Jeśli nie ma wycieków na zewnątrz to szukaj problemu we wtryskiwaczach,zawór pompy SCV lub czujnik ciśnienia,na początek sprawdź wiązkę w komorze silnika koło grodzi i głowicy, często się tam przeciera od osłony silnika i zakłamuje sygnał z czujnika ciśnienia paliwa
tyle na początek

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
pompa wraz z zaworkami była podmieniona ta jak wspominałem i bez zmian , wtryskiwacze są po regeneracji dlatego chciałem je z demontować i dać do sprawdzenia bo różnie bywa z ta regeneracją wiązka sprawdzona , sprawdzę ten czujnik jutro dam znać dzięki :)

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
regeneracja wtrysków DENSO?!!? wątpliwa sprawa

chodzi mi o to że denso nie dostarcza części zamiennych do swoich wtrysków i "regeneracja" ogranicza się najczęściej do dobrego wymycia w myjce ultra

pompa z zaworem nowa czy używka?

Ostatnia edycja:

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
przepraszam że dopiero teraz piszę ale dopiero skończyłem walkę z rafką i co sie okazało wystarczyło wymienic czujnik na listwie,
koleś dostarczył mi używkę razem z listwą , masz racje odnosnie ty wtrysków , to nie jest zadna regeneracja tylko czyszczenie używek masakra dziękuje wszystkim za wsparcie temat zamkniety

BORCAR

SuperMechanior
Punktów
45
Miasto
Inowrocław
www.borcar.pl
Ja dałem tylko przykład , juz trzy lata temu na targach motoryzacyjnych w Szanghaju miałem w ręce części do wtryskiwaczy denso

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
może i są nie zaprzeczam, chiny wielkiej kraj i różniste rzeczy tam można znaleźć

Punktów
0
Miasto
reda
Daj do zregenerowania rozrusznik. Może się wydawać że dobrze kręci ale tak nie jest. Typowa usterka dla tego motorku.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
z tymi rozrusznikami to prawda;/ chińskie wirniki nie ogarniają szczególnie w większych silnikach;/ przekonałem się o tym razy kilka.

Do góry Bottom