• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Toyota Supra Turbo + kompresor lub dwa turba

nikusnh

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich
Powstaje projekt toyoty supry, i mamy teraz rozważania co było by lepszym rozwiązaniem co nie znaczy że musi być tańsze,
sprawa prosta chcemy zamontować albo turbo + kompresor tak jak pewien właściciel lotusa
lub układ dwóch turbin
Teraz powstaje pytanie co było by lepsze? chcemy zniwelować lagi do końca tak żeby doładowanie było cały czas praktycznie oraz osiągnąć miedzy 700-800KM
Co o tym uważacie?
a jeżeli już macie propozycje to do jakiego silnika najlepiej by było montować? obecnie myslimy nad 2jzgte i w wiekszości brandy HKS

P

PogotowieSamochodoweUK

Ja bym montowal silnik Avco Lycoming AGT-1500C jesli koszta sie nie licza. A jesli sie jednak licza to silniczek z serii hemi i o dziwo wstawil bym diesla 7.2L v8 i do niego wpakowal kompresor ktory bedzie ciagnol z dolu i turbine wchodzaca do gry przy okolo 2000rpm.

O kosztach nie mowie bo skoro sie nie licza to mam nadzieje ile ''zer'' ma wartosc tych gratow?
Turbina jaka by nie byla to ma bezwladnosc i tego sie nie przeskoczy do puki nie wstawi sie okolo 4 turbin jak w przypadku V16 z vw w veironie.

dkamyk

SuperMechanior
Punktów
2
Miasto
CHICAGO
HEJ. nie wiem jaki jest polski rynek na ten samochód ale amerykński jest dobrze rozwinięty. poszukaj na amerykańskich stronach, tam napewno dużo znajdziesz, od komentarzy do kupna odpowiednich części.

P

PogotowieSamochodoweUK

Otoz to, w PL czy ogolnie w europie to jeszcze egzotyka ze wzgledu na ceny modyfikacji, jankesi jednak maja to obcykane na tip top jak japonce bo oni oboje kochaja supre.

Doktor

Początkujący
Punktów
1
Pytanie do czego budujesz samochod i w jakie moce celujesz. Wiadomo ze najwieksza moc maksymalna osiagniesz przy BIG single turbo ale jesli myslisz o 800KM + to ciezko bedzie przy normalnej jexdzie. Wiec maszyna tylko na 1/4.

Do góry Bottom