• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Toyota Yaris 2017 - dziwny dźwięk przy puszczaniu pedału hamulca.

Chase

Początkujący
Punktów
1
Dzień dobry,
Toyota Yaris 2017, manual. Od niedawna pojawiło się pojedyncze metaliczne kliknięcie przy szybkim puszczeniu pedału hamulca. Przy powolnym puszczaniu go nie ma. Hamulce działają zupełnie normalnie, pedał na zgaszonym silniku twardnieje, po uruchomieniu mięknie. Ciężko mi stwierdzić gdzie słychać dźwięk, ale chyba w kabinie, przy pedale. Skoro hamulce działają ok, to wiem, że to może być naturalne zużycie/usterka jakiegoś elementu mechanicznego przy samym pedale, ale mimo wszystko martwi mnie, czy to nie oznacza jakiejś awarii układu hamulcowego. Czy ktoś spotkał się z takim objawem? Czy ktoś może proszę doradzić co mogę sprawdzić ew. samemu a co warto by sprawdzić w warsztacie? Z góry dziękuje za pomoc.

tolus24

SuperMechanior
Punktów
58
Nie masz innego wyjścia, jak schylić się pod kierownicę i samemu wypatrzeć/wysłuchać.
On-line nikt tego nie zrobi;), a może być nic poważnego, a może być początek awarii, niestety.

Do góry Bottom