• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

TPMS jakie czujniki Astra IV

szary1977

SuperMechanior
Punktów
59
Miasto
Krupski Młyn
Według mnie nie chińczyki decydują o opłacie celnej tylko nasz urząd celny jak już towar jest u nas w kraju, miałem taki przypadek jakieś 2 lata temu że towar do mnie nie dotarł i jak się dowiedziałem od sprzedawcy to przesyłka utkwiła w polskim urzędzie celnym i jak się później okazało to urząd celny wysłał mi e-mail odnośnie tego że muszę uiścić opłatę celną ( tylko że ja rzadko czytam e-mail'e ) i kwota do zapłaty była bodajże 2% od wartości towaru ( towar był zakupiony powyżej 100 dolarów )
Ja jeszcze takie cudo chyba mam na regale w garażu oddam z chęcią osobie o cierpliwych nerwach (i życzę wspaniałej zabawy z programowaniem)

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1681
Od typu towaru. Zamówisz 1 koszulkę białą, 2 czy 1000 - płacisz 3 euro. Zamówisz po jednej z różnych materiałów i od każdej masz 3 euro.
chore...

Według mnie nie chińczyki decydują o opłacie celnej tylko nasz urząd celny jak już towar jest u nas w kraju,
A po kiego grzyba Chińczyk miałby chcieć jakichś dodatkowych opłat? :)
Błagam, on chce po prostu sprzedać jak najwięcej towaru i absolutnie mu się nie dziwię (z całym szacunkiem dla Niego i jego biznesu)

To nie sprzedawca, tylko lokalne państwo staje dęba. Nie chce wpuścić do siebie zbyt taniej konkurencji, więc stawia mur i dolicza ekstra myto, czyli podatek zwany cłem.

I mówię tu o cle wwozowym. Bo jest jeszcze wywozowe, kiedy kraj kurczowo trzyma się swoich zasobów i nie chce wypuścić ich za granicę.

Definicja mówi o pilnowaniu własnego podwórka, lokalnych firm i miejsc pracy. No i oczywiście po to, żeby państwowa kasa miała dodatkowy dochód.

Ja jeszcze takie cudo chyba mam na regale w garażu oddam z chęcią osobie o cierpliwych nerwach (i życzę wspaniałej zabawy z programowaniem)
A po co tu cierpliwe nerwy?

Mam podobne, z tym samym numerem, tyle że czerwone (pewnie w innej chińskiej fabryce sypnęło się za dużo pigmentu). Urządzenie działa, a obsługa jest prosta jak konstrukcja cepa.

Bardzo sobie chwalę, bo sprzęt zwrócił się wielokrotnie. Jak po zmianie nowych kół lub zimówek na letnie (i na odwrót) "skomplikowanie koduję" znajomym nowe czujniki, to zgrzewka piwa albo jakaś flaszeczka zawsze wpadnie :D

Dla mnie to obowiązkowe wyposażenie w garażu każdego, kto ma samochód z tym systemem i potrafi sam zmienić koło lub wymienić filtr powietrza bez wzywania serwisu.

Do góry Bottom