• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Traffic 2007 2.0 DCI hamulec idzie w dół

TigeRR

Nowy
Punktów
0
Witam, mam taki problem, Renault Traffic 2007 rok 2.0 DCI po awaryjym hamowaniu hamulec zachowuje się tak jakby był zapowietrzony, na początku wymieniłem klocki hamulcowe tył, pompe hamulcową i objaw przestał, aczkolwiek po jakimś czasie po ponownym hamowaniu awaryjnym objaw wrócił, wymieniłem tym razem tarcze + nowe klocki, do tego regeneracja zacisku, odpowietrzone wszystko elegancko, trochę się poprawiło, ale dalej pedał zachowuje się jakby zapowietrzony, sprawdzałem też przewody hamulcowe, wszystko wygląda elegancko, miał ktoś taki przypadek, albo wie jak rozwiązać temat?

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1544
Przy zgaszonym silniku pedal jest twardy jak skała, ale gdy odpalisz i przytrzymasz to powoli się zapada?

Pompa vacuum nie wyrabia. Ewentualnie serwo.

TigeRR

Nowy
Punktów
0
właśnie nie, na zgaszonym zachowuje się całkowicie normalnie, po odpaleniu jest jedynie objaw jak powyżej

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1544
właśnie nie, na zgaszonym zachowuje się całkowicie normalnie, po odpaleniu jest jedynie objaw jak powyżej

Umiesz czytać ze zrozumieniem? ;)
Dokładnie tak napisałem: przy zgaszonym silniku twardy. A gdy działa wspomaganie to mięknie...

Piszesz objaw "jak powyżej". A tam wspominasz, że jak objaw zapowietrzenia. Czyli konkretnie jaki?

Ostatnia edycja:

TigeRR

Nowy
Punktów
0
Umiesz czytać ze zrozumieniem? ;)
Dokładnie tak napisałem: przy zgaszonym silniku twardy. A gdy działa wspomaganie to mięknie...

Piszesz objaw "jak powyżej". A tam wspominasz, że jak objaw zapowietrzenia. Czyli konkretnie jaki?
przy zgaszonym nie jest twardy "jak skała", działa, chyba, że inaczej to interpretujesz

Objaw zapowietrzenia tzn. pedał bardzo szybko spada w dół

Do góry Bottom