• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

trafic 1.6 koło dwumasowe

piter007

Gaduła
Punktów
4
Miasto
kraków
witam panowie prosze o pomoc mam trafica z silnikiem 1.6 dci wymiana skrzyni i dwumasy na uzywce i tu sa jajka po złozeniu do kupy jest problem czyjnik nie ma komunikacji z wiencem na dwumasie.czujnik ok wsadzone chyba 4 sztuki w tym nowy serwis koło dwumasowe nie ma mozliwosci wsadzenia innego jest taki samo jak stare skrzynia ta sama elektronik przetrzepał wszystko i niema sie do czego doczepic.Objawy stuk na wtryskiwaczu przy dodaniu gazu oraz komunikat o sprawdzeniu układu wtryskowego +ten czujnik.

dodam ze auto ma usuniety dpf i napisany program zastanawia mnie czy po odpieciu batri na dłuzej tu nie ma problemu?ale elektronik twierdzi ze sprawdzał i jest ok dodam ze inny gosc niz ten co pisał program

trajger

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Stargard
Tak jak kwiatekmaciek napisał sprawdź dwumasę. Miałem kiedyś we francuzie tylko nie pamiętam w jakim, że dwa koła były identyczne tylko różniły się grubością zębów sygnałowych a co za tym idzie ilością

piter007

Gaduła
Punktów
4
Miasto
kraków
Panowie problem w sumie wyjasniony kola takie same były defektu zadnego ilosc zebów grubosc itp takie samo montaz prawidłowy pomimo tego na starym chodzi na uzywce dupa czemu nie mam pojecia pisze na przestroge poniewaz własciciel oddaje stare i bedzie ono prawdopodobnie na sprzedaz w dobczycach tak wiec uwaga!!!!

Do góry Bottom