• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Trafic 2.0 dci M9R A630 2011r uszkodzona głowica

memor

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Witam.
Zalecałem kupno drugiego słupka ,ale klient po miesiącu batalii ze sprzedawcami stwierdził że naprawi swój.
Auto sprowadzone ze zdjętą głowicą,wszystko leży na pace w kartonikach.
Problem w tym że nie robiłem takiego silnika i na dodatek porozbierany w częściach.
Wstępnie po oględzinach stwierdziłem że przeskoczył łańcuszek, pogięło zawory i połamało dźwigienki.W dokumentacji serwisowej odnotowano cieknące dwa wtryskiwacze.

Panowie potrzebuje pomocy typu instrukcje,dokumentacje techniczne z tym związane,na co zwrócić uwage i co jeszcze wymienić(napinacz ,łańcuszek)? Głowica pójdzie do remontu.

z góry dziękuje.

memor

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
A ile to nalatane ma że przeskoczył?

Robiłem kilka M9R 780, w jednym tylko przy 550 tys przeskoczył łańcuch o ogniwo ale szkód nie narobił. Nie wiem czy cos tam pozmieniali w tym A630 ale układ rozrządu powinien być ten sam (oczywiście gwarancji nie daję).

Tu masz temat z łańcuchem M9R

http://forum-mechanika.pl/threads/rozrząd-nissan-primaster-2-0-dci.11355/

Na liczniku ma 85 tys,ostatni wpis w serwisie 65 tyś rok temu,ale kto tam wie wygląda dobrze.
Chwilowo nie mam dostępu do autodaty a w necie skromnie z informacją,coś jest na rzeczy bo większość ludzi wymienia silnik zamiast zrobić głowice.W A630 lub po 2010r podobno były jakieś modyfikacje a słupek został ten sam.

maUryc

SuperMechanior
Punktów
109
85 tys to mało jak na to auto, powinien śmigać na tym jak po dotarciu.;) A robiłem i długodystansowce i typowo listonoszowe czy kurierskie. Chyba że faktycznie coś pozmieniali i gówniane łańcuchy teraz są.
Ale bądź czujny jak Apacz bo to coś podejrzane jest

Do góry Bottom