• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Tylne światło pozycyjne VW LT-35

D0CENT

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Łódź
Witam
Tylne pozycyjne i stop jest na żarówkach dwuwłóknowych. Przy włączeniu pozycyjnych świeci się, po włączeniu świateł mijania gaśnie z prawej strony. Zamieniałem żarówki, nie pomogło, napięcie nie dochodzi, dodatkowo gaśnie podświetlenie zegarów przy włączeniu świateł mijania (na pozycyjnych świeci) Bezpieczniki sprawdzałem, zresztą pozostałe światła działają. Co to może być?

D0CENT

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Łódź
Włącznik nie, inaczej nic by nie włączył. Bezpieczniki - pisałem, zresztą, są wspólne dla przednich i tylnych, po jednym na stronę, ale i tak sprawdzałem, wszystkie, bo jest szansa, że opis z internetu się nie zgadza. Kablologia: skoro świeci, to kabelek raczej dobry, jak nie to wcale by nie świeciło. To co zostaje?

D0CENT

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Łódź
Na to, że dla elektryka, to już wcześniej wpadłem, zanim napisałem tutaj. Pytanie "Co to może być?" nie dotyczy pracy, tylko przyczyny

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
492
Miasto
Józefów
Czego oczekujesz???? że ktoś wyciągnie szklaną kulę i Ci powie że kabelek się utlenił albo przekaźnik padł ?
Prawdopodobnie elektryk Ci odpowie na Twoje pytanie ale też nie musi odpowiadać/opisywać dokładnie,
zaprowadź do kompetentnej osoby i czekaj na efekt naprawy

Do góry Bottom