• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Tylni bagażnik brak przycisku Stilo 3d

Bombardie1

Nowy
Punktów
0
Pacjent to Fiat Stilo 3d, który nie ma przycisku otwierania bagażnika w blendzie. Można jedynie otwierać za pomocą pilota.
Sytuacja wygląda w ten sposób:
1. W uchwycie klapy jest dziurka.
2. Znalazłem w środku obok zamka mikroprzełącznik (popsuty) z obciętymi dwoma kabelkami (czarny i niebieski).
3. Nie ma innych kabli, które pokazałyby mi jak podłączyć nowy mikroprzełacznik.
4. Nie widzę żadnych wolnych pinów do podłączenia mikroprzełącznika w zamku ( biała i czarna kostka ; zamek i motoreduktor )
5. Przeszukałem wszystkie znane mi źródła w necie i nic nie znalazłem .
Pytanie - gdzie mam podłaczyć/przylutować te dwa kabelki wychodzące z mikroprzełącznika?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Schemat w łapę i się dowiesz... a jak nie masz to auto do elektronika :D

Bombardie1

Nowy
Punktów
0
To kolego pokaż mi ten schemat gdzie jest pokazane podłączenie mikroprzełącznika bagażnika. eLearn nic nie pokazuje. Schematy związane z bagażnikiem są, tyle, że w nich akurat nie ma oznaczenia mikroprzełącznika otwierania klapy bagażnika. W internecie szukałem nigdzie nic nie ma.

edit:
dołączam schemat, byłbym wdzięczny za wskazanie gdzie podłaczyć / przylutować mikroprzełącznik otwierania klapy bagażnika:

schemat.png

Ostatnia edycja:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Oj biedaku, coś ty tu wynalazł... poszukaj sobie ,, schemat klapy bagażnika,, :D

Bombardie1

Nowy
Punktów
0
To co przesłałem to jest cytuję : "eLearn - Druk funkcji elektrycznej OTWARCIE BAGAZNIKA I POKRYWKI WLEWU PALIWA - Schemat elektryczny". Nic innego nie ma związanego z klapą bagażnika. Jeśli masz schemat inny związany z Fiatem Stilo to chętnie bym zobaczył.

Do góry Bottom