• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Używana Kia Cee'd, 1,6 crdi

Kia czy Hyundai?

• Kia Cee'd

Głosów: 0 0,0%
  • Hyundai i30

Głosów: 0 0,0%

• Głosujących
    0

rustler

Początkujący
Punktów
0
Szanowni Panowie,
co myślicie na temat używanej Kia Cee'd z silnikiem 1,6 crdi z lat 2009-2012? Która wersja tego silnika jest pewniejsza - 90 czy 116 km? Czy jest to model warty uwagi w budżecie okolo 15-20 tys.? A może lepiej szukać Hyundai i30 z tym samym silnikiem? Jakie sa wady i zalety tych samochodów?
Dziekuje Wam za pomoc i pozdrawiam!

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
To te same samochody , wiec jedynie co może przechylić szale to ogólny stan pojazdu .

rustler

Początkujący
Punktów
0
A jak wypadaja wzgledem japonskich i europejskich samochodow? Slyszy sie o korozji koreanskich aut, a jednoczesnie o dobrych silnikach i przystepnych cenach czesci zaminnych. Ile w tym prawdy? Czy zawieszenie sprawdza sie w Polsce? Jakich usterek mozna sie spodziwac?

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
Mam kia od 6,5 roku i nie widzę śladów korozji oprócz powierzchownej na układzie wydechowym i zawieszeniu . Druga kwestia że część kia (nie wiem jak hyundai) ma ocynk a część nie ma - ponoć to zależy w której fabryce wyprodukowane . Ostatnio robiłem passata b7 z 2013 i na karoserii były ogniska korozji . Obecnie nikt już nie robi trwałych samochodów bo to się nie opłaca , tak jak z pralkami 5 lat i na złom .

Do góry Bottom