• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Używany SUV do 40 tys. zł

Krystian1608

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Stalowa Wola
Witam, jestem nowy na forum, mam nadzieję że nie dubluję istniejącego tematu.

Na wiosnę chcę zamienić moje obecne auto na SUVa, najlepiej o zapędach terenowych z uwagi na to że mieszkam na wsi. Auta będę używał na codzień. Spalanie do 12 l PB/ON jestem w stanie znieść (LPG nie wchodzi w grę), bardziej zależy mi na bezawaryjności. Cena do 40 tys. zł, max 10-letni.

Przejrzałem ogłoszenia i moim i faworytami są Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD, z tym że jest to opcja mniej rozsądna, bardziej chęć spełnienia marzenia. Drugi samochód o jakim myślę to wariant rozsądniejszy - Suzuki Grand Vitara II 2.0 w benzynie.
O Jeepie nie słyszałem nic złego z tym, że w silniku wysiadają wtryskiwacze i że koszty jego eksploatacji są spore. O Suzuki słyszałem że jest to dobry, chociaż ciut za słaby silnik do tego auta, który nie lubi gazu i trzeba w nim sprawdzać częściej luzy zaworowe.
Czy ktoś z Was mógłby podpowiedzieć mi który z nich w ogólnym rozrachunku lepiej wybrać, na co zwrócić uwagę przy zakupie i czy jest może jakaś inna, lepsza alternatywa.

Dziękuję
Pozdrawiam

Krystian1608

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Stalowa Wola
Ooo, ciekawy pomysł. Taki inny Mitsubishi Outlander. Można zaufać francuskiemu autu z silnikiem HDI? No i czy radzi to sobie w lekkim terenie? :)

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
HDI to fajna jednostka , 160 KM daje radę z tym nadwoziem. Skrzynia 6b, więc w trasie dość niskie obroty i cicho. W lekkim terenie powinien dać radę. Auto ma naprawdę zadowalające osiągi. Jeździłem takim i miło mnie zaskoczył.

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Nie jadalne. Polecam bezproblemowe auto. Miało być bez awaryjne.

Krystian1608

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Stalowa Wola
A powiecie coś więcej proszę o tym Peugeocie? Bo to też ciekawe autko. czym różnią się Peugeot 4006 od Citroena C-Crossera?

Do góry Bottom