• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ubezpieczenie warsztatu- głównie od podpalenia

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
377
Właśnie pali się trzeci warsztat w okolicy, może przypadek, miasto 20 tysięcy, w styczniu pożar w dużym warsztacie, w lutym w wiosce obok( nie wiem który, trzy tam są), dzisiaj wszystko wskazuje, że właśnie pali się warsztat znajomego.
Ma ktoś doświadczenie jaka ubezpieczalnia jest w takim przypadku bezproblemowa?

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Bezproblemowa ubezpieczalnia???Proszę pana proszę pomyśleć jeszcze raz czy pytanie zostało dobrze zadane.Ubezpieczalnia bezproblemowa jest wtedy jak ma wziasc od ciebie siano(składkę),a jak trzeba ci wypłacić to już żadna niejest bezproblemowa.Beda ryć wszędzie żeby ci wypłacić jak najmniej albo wcale.Mialem już przesjcia i zdania nie zmienię że jest inaczej jak mówię, pozdrawiam

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Jak Ci podpala to podpada pod terroryzm i nie wypłaca
Sprawdź najpierw ten trop

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Jak Ci podpala to podpada pod terroryzm i nie wypłaca
Sprawdź najpierw ten trop
Jakie to proste żeby nie wypłacić,szczerze sam o tym nie pomyślałem a prawdopodobnie jest to realne ,z drugiej strony jak ci ktoś wypłaci kasę to potem masz problem bo ponownie nikt cię niechce ubezpieczyć bo jesteś szkodliwy(nawet jak faktycznie przydarzy ci się nieszczęście)i się bujasz.Sorki Panowie ale jestem strasznie cięty na ubezpieczycieli i jak mam z kimś z tej branży do czynienia w 4 oczy to nie zostawiam na nim suchej nitki.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
Firmy ubezpieczeniowe nie chcą ubezpieczać warsztatów z powodu dużej szkodowości . Nie szukał bym polisy dla warsztatowej a raczej ubezpieczenia mienia (budynku) od nieszczęśliwych wypadków . Za wyposażenie dostaniesz psie pieniądze ale za budynek wypłacą ci godne .

czarnykolor

Początkujący
Punktów
5
Miasto
Łódź
Przeczytaj OWU (ogólnie warunki ubezpieczenia)przy zawieraniu polisy zwłaszcza o obowiązkowych przeglądach budynków: kominiarz, elektryk.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Załatwcie sobie kwity, że jesteście uchodźcami z upainy, to wam wszystko ubezpieczą i to za darmo...:D

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
UWAGA!!! WOODOO to RUSKI TROLL.
Nie rozśmieszaj mnie, bo mam zajady...:D

Tak, że jakby ktoś był zdziwiony, że wzrosną składki ubezpieczeń... bo chyba nikt nie wierzy, że firmy ubezpieczeniowe dają coś za darmo...:D ktoś będzie musiał zapłacić za te ,,darmowe,, ubezpieczenia... jak myślicie kto ?:D

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
Toje wnuki będą płacić za ciebie.

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
335
Miasto
Piaseczno
Rozumiem że trzeba pomóc ale ci ludzie po wszystko. Powinni wrucić do siebie. Wyprzedzając odpowiedź że tam już nic nie ma to napisze ok. Polska po 2 wojnie światowej też nic nie miała i nikt nad tym nie ubolewał. Wyprzedzając kolejny wpis że czasy się zmieniły odpisze co ma powiedzieć moja znajoma której syn z wadą chodzenia nie dostał się do przedszkola i usłyszeli brak miejsc. A teraz wielki wpis na stronie przedszkola " musimy sobie poradzić, przyjmiemy 10 dzieci z Ukrainy do przedszkola"..... Oczywiście za free. Putin przez Białoruś chciał nam podrzucić kilku uchodźców to budowali mur a teraz sami przyjmiemy miliony. Oczywiście inne kraje "nam" zapłacą za to żeby większą część ukraincow była rzecz jasna u nas.
Automatyczne połączenie postów:

Woodoo ma rację, paszporty ukraińskie to może i części z IC będą za darmo dawac

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Żeby była jasność - pomagać trzeba - ale zostają u siebie... przecież ukraina jest bogatym krajem, delikatnie licząc jest znacznie bogatsza w surowce niż PL... a po za tym tak naprawdę nie jest zajęta cała, tylko coś koło połowy...:D

Ostatnia edycja:

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Oj woodo matematyka się kłania chyba... :p

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Już spojrzałem na aktualną mapę i sprostowałem...:D

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
To akurat geografia :D

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
WOODOO nie chcesz to nie pomagaj ale siej tu ruskiej propagandy.
nie
Każdego jest stać pomagać. Ja pomagam na ile mogę.

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Kilex czemu tak od razu ruska propaganda? akurat kolega woodo trolowal i siał nienawiść do siebie tu na forum duzo wcześniej ... zanim jeszcze Panu P zrdzil się plan podboju naszych sąsiadów...

Do góry Bottom