• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

ubytek oleju i plynu chlodniczego

Bartek113

Nowy
Punktów
0
Witam jestem nowym uzytkownikiem i od razu pisze w zwiazku z dosc duzym problemem. Posiadam golfa 4 generacji 1.6sr, 8 zaworowego. Jakies dwa miesiace temu zalozylem sekwencyjna instalacje gazowa. I zaczal sie problem. Najpierw po przejechaniu jakichs 900-1000km pojawila mi sie kontrolka od oleju, sprawdzilem i okazalo sie ze nie mam go wogole, dolalem wiec do stanu 2 litry! Minal moze miesiac od tej sytuacji i pojawil sie kolejny problem-ubytek plynu chodniczego. Uzupelnilem wiec i monitorowalem sytuacje. Dzis po powrocie z pracy znowu zdziwienie. Bagnet tylko delikatnie zanurzony w oleju, w zbiorniczku plynu chlodniczego minimum :eek: nie wiem co jest.. samochod prowadzi sie normalnie nie szarpie nie pluje olejem silnik czysty bez wyciekow nagrzewnica wporzadku na bagnecie i korku brak jakiegokolwiek nagaru. O co chodzi? Czy to uszczelka? Dodam ze robilem ja juz pol roku temu i dlatego nie wiem co to moze byc. Obczytalem kilka forum rozmawialem z mechanikami i kazdy jest swiecie przekonany ze to wlasnie uszczelka pod glowica. Mozliwe jest ze samochod probuje to przepalic ale katalizator zatrzymuje ta mieszanke i dlatego nie widac zadnych sladow na tlumniku?

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Byc moze po LPG i braku odpowietrzenia ukladu chloniczego i przegrzales ta uszczelke. Jezeli nie ma cisnienjia w zbiorniczku to poszukaj wyciekow plynu z instalacji lpg.

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1752
Miasto
London
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk
Jeśli nie ma oleju w układzie chłodzenia lub płynu w oleju tz kawa z mlekiem to zrób test na uszczelkę pod głowicą.Zrób test ciśnieniowy układu chłodzącego.

I sprawdz odpowietrzenie silnika odme

Do góry Bottom