• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Układ chłodzenia Fiesta mk6 1.4 16v

Koniak96

Nowy
Punktów
0
Cześć,
Może pomożecie mi rozwiązać zagadkę co się dzieje z moim samochodem. Jakiś czas temu miałem kolizje, wymieniłem chłodnicę, ale po kilku tygodniach zaczął się przegrzewać płyn chłodniczy i uciekać korkiem. Wszystkie węże są gorące, lecz w środku przy dodawaniu gazu jest dźwięk jak by był za powierzony układ. Ale zrobiłem odpowietrzanie chłodnicy jak to jest w tym modelu, później wymieniłem korek na nowy który nie trzyma ciśnienia ( Ponieważ przy odkręcaniu korka nic się nie dzieje). Temperatura silnika pokazuje prawidłową temperaturę, ale przy odpaleniu nie pokazuje całkowicie zimnego silnika.
Co to może być ?
Pacjent Fiesta mk6 1.4 16v

Pawel23

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
116
Miasto
Wołomin
Należało by sprawdzić czujniki temperatury silnika ich odczyty za pomocą komputera , to co widzisz na desce może mniec inna rzeczywistość w aucie.
Druga rzecz to sprawdzenie szczelności zbiorniczka wyrownawczego, jeśli wymieniłeś już korek to Czy napewno jest szczelny w 100%?
Trzecia rzecz to czy masz ogrzewanie wewnątrz auta ?
Sprawdź również czy wentylator chlodnicy dziala .można sprawdzić jego działanie również komputerem za pomocą funkcji " test komponentow"

Koniak96

Nowy
Punktów
0
Należało by sprawdzić czujniki temperatury silnika ich odczyty za pomocą komputera , to co widzisz na desce może mniec inna rzeczywistość w aucie.
Druga rzecz to sprawdzenie szczelności zbiorniczka wyrownawczego, jeśli wymieniłeś już korek to Czy napewno jest szczelny w 100%?
Trzecia rzecz to czy masz ogrzewanie wewnątrz auta ?
Sprawdź również czy wentylator chlodnicy dziala .można sprawdzić jego działanie również komputerem za pomocą funkcji " test komponentowó
Ogrzewanie bardzo dobrze działa, tylko zastanawia mnie jedna rzecz. W zbiorniczku są trzy węże i czy najmniejszym wężem od góry powinno coś wylatywać ? bo u mnie tam nic się nie dzieje

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
Przy wymianie chłodnicy zalałeś gówniany płyn ten silnik jeśli dobrze pamiętam ma temperaturę pracy 105 stopni i kiepskiej jakości płyn nie wydala .

Do góry Bottom