• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Układ wspomagania kierownicy citroen c3

Punktów
0
Witam,
Mam problem z układem wspomagania kierownicy. Rano jak chciałam jechać do pracy kierownica stawiała bardzo duży opór i z trudnością się nią manewrowało. Chcę odstawić auto do warsztatu ale skoro kierownica tak ciężko chodzi nie wiem jak tam dotrzeć. Kupiłam na orlenie olej do wspomagania mineralny tak zeby dolać i dotezeć do warsztstu ale nie wiem czy mogę go dolać - auto to citroen c3 2004 rocznik.
No i jeszcze zastanawiam się czy jak chce dojechać do mechanika to mogę w ogóle używać auta jak jest zepsuty układ kierowniczy. Czy jednak nie obędzie się bez lawety?

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
605
A tam nie ma elektrycznego wspomagania przypadkiem? Masz gdzie ten płyn dolać?

Nic Ci się nie stanie jeżeli nie będziesz na chama w miejscu kręcić, bo można wałek uszkodzić przynajmniej w hydraulicznym wspomaganiu. Jak się będziesz toczyć 5km/h to nic się nie stanie.

Punktów
0
A tam nie ma elektrycznego wspomagania przypadkiem? Masz gdzie ten płyn dolać?

Nic Ci się nie stanie jeżeli nie będziesz na chama w miejscu kręcić, bo można wałek uszkodzić przynajmniej w hydraulicznym wspomaganiu. Jak się będziesz toczyć 5km/h to nic się nie stanie.
No właśnie nie wiem gdzie ten płyn miałabym wlać hmm, ok dziekuje bardzo za poradę

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
605
....w google wyskakują elektryczne...
Powiedz na warsztacie "Panie może kabel gdzieś nie styka"...bo Cię przekręcą na 1/2 wartości tego samochodu.
Może od jakiegoś bezpiecznika zacznij przygodę z mechaniką.

Do góry Bottom