• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Układ zapłonowy passat B5 1.6

lesiu59

Początkujący
Punktów
1
Witam, mam mały problem z moim paseratti B5 1.6 1997r. A mianowicie podczas jazdy (przyspieszania) autko przerywa (świeca lub przewód) wczoraj wykręciłem wszystkie świece poczyscilem szczotką i pojawił się problem. Autko dalej przerywa i teraz dodatkowo gaśnie. Co to może być swiece, przewody czy cewka? Nie jest tak za kazdym razem tylko się paskowi zachce. Prosiłbym o pomoc w tej sprawie

lesiu59

Początkujący
Punktów
1
Nie posiadam może ktoś ze znajomych będzie miał. Jeszcze taka sprawa że na wolnych obrotach nic się nie dzieje (nie gaśnie i równo pracuje)

lesiu59

Początkujący
Punktów
1
Do tego się przymierzam bo też to obstawiałem ale wolałem się upewnić czy to nie będzie grubsza sprawa :) dzięki za pomoc :)

W passacie był kiedyś LPG ale ktoś wymontował ale tylko butle reszta została. Jaki byłby koszt założenia tego szlachetnego paliwa? Wiem że gazownik bierze za butle z założeniem 300zl (wymiana butli) a założenie jak wszystko jest?

Ostatnia edycja:

lesiu59

Początkujący
Punktów
1
Przewody i tak miałem wymieniać na nowe a świece nie są drogie więc duży koszt to nie powinien byc. A co 60 tys przydałoby się tym bardziej że mam go od niedzieli i nie wiem czy ktoś wpadł na taki pomysł żeby to zrobić :)

lesiu59

Początkujący
Punktów
1
Witam ponownie. Sprawdzałem świece i przewody wszystko wydaje się ok autko nawet jakby ciszej pracuje, przejechalem sie i jest ok ale gdy się rozgrzał to znowu szarpie i gasnie. Zauważyłem też że jak dam wyższe obroty to z tłumika kapie woda (sporo nawet) czy może to być przyczyną? Tankowane na olkopie. Kolega ma diesela i razem się tankowalismy i powiedział że jemu zaczął kopcić

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Witam ponownie. Sprawdzałem świece i przewody wszystko wydaje się ok autko nawet jakby ciszej pracuje, przejechalem sie i jest ok ale gdy się rozgrzał to znowu szarpie i gasnie. Zauważyłem też że jak dam wyższe obroty to z tłumika kapie woda (sporo nawet) czy może to być przyczyną? Tankowane na olkopie. Kolega ma diesela i razem się tankowalismy i powiedział że jemu zaczął kopcić
Przepływka albo czujnik wału. Ale to w parametrach trza.

lesiu59

Początkujący
Punktów
1
Komar200 jutro będę się tankował na lepszej stacji i zobacze bo razem z kolegą tam byliśmy i oba auta "dziwnie" pracują, ale dzięki za te informację jeśli zmiana paliwa nie pomoże spróbuję tak jak mówisz

Do góry Bottom