• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ursus C360 i C385 momenty dokrecania

S

S-LINE

Witam ma ktos momenty dokrecania dla ciagnikow rolniczych glowica, korby, oraz luzy zaworowe
dla C360 polskiej produkcji
dla c385 czeskiej produkcji z silnikiem zetora 8011

bede bardzo wdzieczny jezeli ktos mi znajdzie do c385 z silnikiem zetora bo nigdzie nie moge dostac tej waznej informacji a katalog pokazuje calkiem co innego...

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
499
Miasto
Wołomin
mam instrukcje obslugi w pl do c385 ale z silnikiem z 7501

S

S-LINE

a ja wlasnie potrzebuje do Z8011 tam sa troche inne momenty

ale dziekuje za szczere checi :)

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
499
Miasto
Wołomin
s-line daj e-maila bo tutaj cos nie moge dodaj pliku a ma jeszcze cos do z8011

S

S-LINE

Nie mam teraz dwa ciagniki rolnicze do naprawy a do tego pepiczkopolskiego Ciagnika nie ma nigdzie dokumentacji...

mateusek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
183
Miasto
Dublin -Kraków
sprzydał by mi sie ciagnik dorobił bym sobie spych bo mam działke troche krzywa i bym sobie wyrownał słyszałem ze drogie sa ciagniki a jak z częsciami do ursusa idzie dostać ?:)

S

S-LINE

czesci sa smiesznie tanie masz np. tutaj farmexpert.pl

tuleja cylindra, tłok, pierscienie,sworzen, gumki cylindrow kosztuja okolo 160zl za komplet, zawory sa od 6zl do 15zl max ceny czesci sa smiesznie tanie

ja sam posiadam ursusa C385 mam plug przedni i nawet najgorsza zima nie jest mi straszna bo zawsze mam czym odsniezyc

S

S-LINE

w dobrym stanie to od 15 tys w gore...ale zawsze mozna kupic trupka za 10 tys i remontowac sobie... :D

TomekSaracen

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gliwice
Znam chłopa, który tak zrobił, kupił niezły złom, ale jak zaczął wszystko wymieniać to teraz niezła maszyna się z tego zrobiła, aż można pozazdrościć:)

dvs269

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Ustka
Sprzęty dobre bo części jak za darmo. Jakość wykonania kiepska ,przestarzałe nawet jak na czasy kiedy były produkowane, komfort żaden. Mam dwa , przy niewielkich gospodarstwach ,udoskonaleniach i super stanie technicznym da się pracować. Do równania działki nie polecam- na zasadzie dorobienia spychu.

Do góry Bottom