• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Urwany pasek alternatora vw polo diesel

KochamJulkę

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Mława
Witam. Wczoraj jechałem za kolegą i w pewnej chwili zaczęło coś piszczec u niego w samochodzie i po kilku sekundach wyleciał pasek który napędza alternator i samochód zatrzymał się. Teraz moje pytanie, jeśli alternator ładuje akumulator, a akumulator potrzebny jest do rozruchu i do świateł to dlaczego gdy kolega chciał zapalić auto to ono kręciło, ale nie zapaliło? I jak chcieliśmy zapalić na popych to też nic... przecież powinno zapalić

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
951
Czemu wszyscy zawsze próbują odpalać na pycha mimo, że silnik kręci? Trzeba było go jeszcze na linkę zapiąć i pociągnąć w koło komina. Ludzie to nie czasy syreny

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
A nie przyszło do głowy żeby obadac dlaczego pasek się zerwał i gdzie się farfocle powkrecaly?Teraz już pewnie tłoki przywitały się z zaworami i możecie sobie to kręcić i pchać do usranej śmierci

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Aj tam smutne. Ja uwielbiam jak mi taka rozpierduche na plac wprowadzają. Im większe zniszczenia tym wieksza frajda :D

A co do tematu:
Oddajcie auto do mechanika bo sami tego nie zrobicie. Kreci luzno czy z kompresja?

Btw wypada napisać chociaż jaki silnik...

Do góry Bottom