• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Urządzenie do odpowietrzania hamulców pytanie

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
i znów pomyśl. jak będziesz miał pełny zbiornik płynu to pewnie tak się stanie. ale jak będziesz miał w zbiorniku np. 0.7 litra płynu (w końcu piątunio dziś) to ilość płynu która wyleci odpowietrznikiem, nie zmieni zbyt ciśnienia w zbiorniku. a jeśli nawet ciśnienie zacznie spadać, to wystarczy użyć pompki. a dlaczego tak się uparłeś na 1 bar? nie masz więcej barów w okolicy?

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
My tam z tesciem sie ostatnio przy volviaku odpowietrzalismy i kazda strona zadowolona ,hebel jest pompki zadnej nie bylo....
No trzeba sobie jakoś redzić...

DwaLitry

SuperMechanior
Punktów
1
no właśnie w internecie wyczytałem,że do bmw e36/e46 zalecane ustawienie to 15psi a 15psi to 1bar
Zaś w książce serwisowej pisze 200kPA nie przekraczać czyli 2bar..

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
No ale od dołu podaje sie cztery...Niee, ja to pieertole i ide spać...zjeepane bryki i nieskonczone zagadki mam w doopie.
wole se te sworznie w busach wymieniać, przyjjepie się młotkiem i wiadomo o co chodzi.
Dobranoc.

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Weź Ty chłopie zostaw te hulce w spokoju lepiej ok? Bo widzę, że ewidentne braki w podstawowej wiedzy są, albo coś jest jakieś przebicie na stykach i może to się nie zgrać z elementem bezpieczeństwa pojazdu jakim jest układ hamulcowy.

DwaLitry

SuperMechanior
Punktów
1
Panowie mam pytanie czy posiada ktoś urządzenie sealey vs 820? myślałem zamówić sobie takie urządzenie ale opinie na amazon są różne.. sporo osób pisze,że przecieka płyn czy może się ktoś wypowiedzieć?

DwaLitry

SuperMechanior
Punktów
1
nie denerwuj mnie człowieku bo ja tu poważnie pytam a nie chce wyje.. 330zł w błoto

Odpowie ktoś Panowie?

mejson

Bywalec
Punktów
9
Panowie mam pytanie czy posiada ktoś urządzenie sealey vs 820? myślałem zamówić sobie takie urządzenie ale opinie na amazon są różne.. sporo osób pisze,że przecieka płyn czy może się ktoś wypowiedzieć?
Posiadam takie urządzenie i nic nie przecieka. Zdjęcie na stronie IC jest nieprawidlowe.

DwaLitry

SuperMechanior
Punktów
1
Panowie mam pytanie do was otóż podłączyłem bleeder odkręciłem odpowietrznik tylny prawy lekko płyn się pokazał ale wyglądało to tak jak by stał więc ruszyłem odpowietrznikiem=poluzowałem deczko więcej i już leciał tylko,że jest to na wszystkich czterech zaciskach jak sobie już leci płyn rurką to między czasie wypływa też gwintem odpowietrznika i po zacisku w dół.Nie da się odkręcić tak,żeby nie zlewało się w dół po zacisku.Bo delikatne poluzowanie odpowietrznika powoduje,że płyn pojawi się,ale żeby dalej leciał to trzeba ciut wiecej poluzować odpowietrznik.Może mi ktoś Panowie powiedzieć czemu tak się dzieje na wszystkich czterech zaciskach?

Do góry Bottom