• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Urządzenie warsztatu - kosztorys

Daniel Wójtowicz

SuperMechanior
Punktów
3
Miasto
Katowice
www.cartec-polska.pl
Po pierwsze to nie znam dokładnych wymagań co do specyfikacji aby móc zaoferować. Po drugie to cena danego urządzenia jest ofertowana indywidualnie pod danego klienta co daje możliwość negocjacji. Po trzecie, ceny katalogowe są dostępne w internecie i nie są tajemnicą.
Zawsze odsyłam do kontaktu osobistego aby móc stworzyć jak najlepszą ofertę dla danego klienta.

Iredo

SuperMechanior
Punktów
72
Trzeba wzjąś pod uwagę że w tej branży zaczyna się robić kiszka Technik Modernizacji Rolnictwa mechanikiem czarno to widzę po takiej szkole to na pewno nic nie umie pare lat najpierw się trzeba pouczyć dopiero działać.Widze że jak żucił te 150000 to już się o niego biją aby tylko mu coś sprzedać ,naipierw trzeba mieć te kase dopiero rządzić się nią

ile teraz taki podnośnik Ravanioli 3000kg nożycowy krutki

Też się obawiam że chłopak zderzy się że ścianą, a potem jak sobie nie poradzi to mu dom zlicytują.
Ja bym proponował popracować z rok na innym warsztacie, połapać kontakty, trochę sie obyć w temacie i potem probowac.
Mimo to podziwiam za odwagę, chociaż to chyba taki wiek że niczego się nie boi.

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
raczej starych wyg nie posłucha prawda jest taka branża powoli umiera za 15 lat samochody będą jak odkurzacze czy pralki lodówki jak się zepsuje to do wymiany na nowy

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
no może wy pójdziecie dam przykład przyrząd ROMESS do mercedesa do poprawnej regulacji 20 000zł ,do ustawiania czujników i kamer Audi 40 00zł to są tylko przystawki do tych co mają geometrię 3d hofmann i tak to nie wszystko potrzeba komputerów do uatawiania czujnika kąta skrętu jednym nie zrobisz powyżej 2014 no około wszystkie auta trzeba korygować . Ustawienie geometri pełnej w salonie AUDI no powiećcie ile kosztuje , Pięknie się idzie z duchem czasu SELIM no może u ciebie jest miodzio jak u Łysego

Daniel Wójtowicz

SuperMechanior
Punktów
3
Miasto
Katowice
www.cartec-polska.pl
Kwoty tych urządzeń, w szczególności do geometrii 3D wynikają z różnych czynników. Głównym czynnikiem na pewno jest przejęcie monopolu na rynku przez ogromne koncerny. Bez tych urządzeń nie porobisz przy nowszych technologiach i pojazdach. Ten kto nie idzie z duchem czasu zawsze pozostanie w tyle, tak było, jest i będzie.

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
wszystko się zgadza ale klijent nie za bardzo rzuca się kasą zwłaszcza w małych miejscowościach nie chcą dać za geometrię jak w serwisie BMW 1000zł

phu_eurotrade

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Zwardoń
allegro.pl
Cześć.
Jestem na etapie kończenia technikum o profilu technik modernizacji rolnictwa. Po skończeniu szkoły mogę starać się o dotację na otwarcie warsztatu mechanicznego o wysokości 150000 zł. Chciałem się zapytać Was, czy macie może jakiś taki przykładowy kosztorys, w jakie narzędzia trzeba by było się wyposażyć?
Mechanika to moje hobby i chciałbym iść w tą stronę. Mechanika na początek tylko samochody osobowe i dostawcze.
Mam murowaną stodołę, którą mógłbym przekształcić na warsztat i wstawić tam podnośnik. Drugi garaż mam z kanałem.
Ma ktoś rozpisane ile pieniędzy potrzeba na podstawowe narzędzia, podnośnik, jakieś programy do diagnostyki komputerowej? Chciałbym się zorientować ile potrzeba pieniędzy na uzbrojenie takiego warsztaciku.

Jeżeli jesteś zainteresowany zakupem sprzętu warsztatowego, to służymy swoją pomocą i doświadczeniem w tej dziedzinie. Posiadamy szeroki asortyment urządzeń warsztatowych.

No to zaraz zacznie się koncert lokowania produktów, linków i innych reklamowych śmieci ....:mad:.

By nie reklamować żadnych produktów, to jak wcześniej wspominałem zapraszamy do kontaktu bezpośredniego. Wracając do Twojego pytania: Na samym początku skupiłbym się na wykonaniu odpowiedniej podłogi na którym miałby stanąć podnośnik ( tak jak zasugerował użytkownik phu_szczepan ) . Druga sprawa to dobranie odpowiedniego podnośnika względem Twoich potrzeb i budżetu którym będziesz dysponować.

Do góry Bottom