• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ustawienie świateł

ufo321

Gaduła
Punktów
1
Miasto
Poznań
Mam wrażenie, że moje swiatla swieca zdecydowanie za nisko.

Byłem dzisiaj na ustawieniu świateł i diagnosta sprawdzal je na pochyłej nawierzchni (przód stał ewidentnie wyżej jak tył ) Dokładnie to podjechałem przodem delikatnie za brame wjazdowa, a tyl stał na zewnątrz. Światel nie powinno ustawiać się na równej nawierzchni ?

Diagnosta stwierdził, że swiatla ustawione są prawidłowo. Uznał abym kupił sobie lepsze żarówki. I teraz zrobił to prawidłowo czy po prostu nie chciało brudzić mu się rąk skoro i tak te same pieniądze wzial ?

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Ostatnia edycja:

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Pewnie się spodziewał, że na 99% masz regulacje rozwalone, lampy posklejane na kropelke, które lekko palcem dotkniesz i się sypią bardziej niż panie lekkich obyczajów, więc stwierdził, że w piątek o 17.50 nie chce mu się z tym pieprzyć :)

Kazał Ci żarówki lepsze kupić, więc je kup. Na pewno to nie zaszkodzi Twojemu autku :)

Swoją drogą, regulacja silniczkami działa?

Ostatnia edycja:

chudson

SuperMechanior
Punktów
132
Miasto
Gorzów Wlkp
Sam sprawdź czy masz dobrze. Wystarczy kilka metrów terenu i ściana. Mierzysz wysokość od środka reflektora a następnie wysokość światła na ścianie. Powinno być trochę niżej niż reflektor.a Dokładniej to na reflektorze lub w okolicach powinieneś mieć podane ile procent niżej powinno świecić na 10 metrach.

Do góry Bottom