• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ustawienie maglownicy Citroen Berlingo 2001

Wicikowski97

Uczestnik
Punktów
-1
Witam. Mam problem z ustawieniem maglownicy w punkcie zerowym czyli jazdy na wprost. Maglownica przeszła regenerację i firma która wykonała zabieg źle ustawiła glowke zębata względem położenia listwy. Problem polega na tym, że koła mogę skręcić w lewo aż do oparcia o nadkole a w prawo brakuje 3 cm około. Czy jest ktoś mi w stanie podać wymiar lub zmierzyć punkt położenia zerowego żebym mógł ustawić główkę względem listwy tak jak się należy ?

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
?
Najprościej to skręcasz drążki na maxa w końcówki, ustawiasz żeby każde koło miało taka sama zbieżność i odkręcisz kierownicę i ustawiasz ja prosto. Następnie regulujesz zbieżność i gotowe. Oczywiście wszystko na założonym sprzecie

Wicikowski97

Uczestnik
Punktów
-1
?
Najprościej to skręcasz drążki na maxa w końcówki, ustawiasz żeby każde koło miało taka sama zbieżność i odkręcisz kierownicę i ustawiasz ja prosto. Następnie regulujesz zbieżność i gotowe. Oczywiście wszystko na założonym sprzecie
Tyle że auto ma poduszkę w kierownicy i taśma musi zostać w takim położeniu czyli 1.5 obrotu w lewo i 1.5 obrotu w prawo od położenia środkowego.
Automatyczne połączenie postów:

Dla mnie najłatwiej byłoby gdyby ktoś zmierzył mi z jakiegoś stałego punktu na przekładni ile ma być wysunięta listwa do jazdy na wprost

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Ta kierownica jest o 180° przestawiona?

Do góry Bottom