• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ustawienie rozrządu RR 2.7 2007 rok

baronb

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich. Mam problem. Z ustawieniem rozrządu. Ma ktoś może jakiś schemat na to

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1663
Rolls Royce? Chociaż trochę za mały silnik, bo tylko 2,7. No to pewnie Range Rover
aaa, jeszcze był Chip i Dale z brygadą RR
czy naprawdę ciężko podać jakieś szczegóły?

michal1404

Początkujący
Punktów
1
Mam problem z passatem b6 błąd hamulca postojowego ale od początku:

Klocki hamulcowe z tyłu się skończyły więc podjechałem do mechanika. VCDSem cofnięte tłoczki przy około 80% zakończyło się cofanie. Mechanik cofnął ręcznie tłoczek żeby móć założyć nowe klocki i chciał spowrotem wrócić tłoczki ale od tamtego momentu cisza. Wymieniłem nowe silnikczki bo wyskoczył błąd (Obwód przerwany). Po wstawieniu nowych silniczków (TRW) bez zmian. Zajechałem do elektronika wymienił sterownik bez kodowania co wypaliło pompe abs i sterownik (choinka na liczniku). Zawiozłem auto gdzieś indziej do elektronika wstawił nową pompe abs oraz sterownik abs oraz nowy sterownik. Wszystkie błędy zniknęły ale pozostał błąd hamulca postojowego (obwód otwarty). Sprawdzona ciągłośc między sterownikiem silnika a sterownikiem hamulca (P) między sterownikiem (P) a zaciskami oraz między przyciskiem a sterownikiem. Nie wiem co tam może już być auto całe rozebrane nie wiem gdzie szukać co robić proszę o pomoc lub przekierowanie do osób które mogą mi pomóc moge podać nawet numer tel żeby to przez telefon wytłumaczyć tylko żeby ktoś pomógł

Piszę tutaj bo nie wiem jak stworzyć post plus widzę aktywność możę akurat ktoś pomoże

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
430
Miasto
Świdnica
Blokujesz wał i walki. Zakładasz pasek, naciągasz napinacz i po robocie. Nie ma za co.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
603
Mam problem z passatem b6 błąd hamulca postojowego ale od początku:

Klocki hamulcowe z tyłu się skończyły więc podjechałem do mechanika. VCDSem cofnięte tłoczki przy około 80% zakończyło się cofanie. Mechanik cofnął ręcznie tłoczek żeby móć założyć nowe klocki i chciał spowrotem wrócić tłoczki ale od tamtego momentu cisza. Wymieniłem nowe silnikczki bo wyskoczył błąd (Obwód przerwany). Po wstawieniu nowych silniczków (TRW) bez zmian. Zajechałem do elektronika wymienił sterownik bez kodowania co wypaliło pompe abs i sterownik (choinka na liczniku). Zawiozłem auto gdzieś indziej do elektronika wstawił nową pompe abs oraz sterownik abs oraz nowy sterownik. Wszystkie błędy zniknęły ale pozostał błąd hamulca postojowego (obwód otwarty). Sprawdzona ciągłośc między sterownikiem silnika a sterownikiem hamulca (P) między sterownikiem (P) a zaciskami oraz między przyciskiem a sterownikiem. Nie wiem co tam może już być auto całe rozebrane nie wiem gdzie szukać co robić proszę o pomoc lub przekierowanie do osób które mogą mi pomóc moge podać nawet numer tel żeby to przez telefon wytłumaczyć tylko żeby ktoś pomógł

Piszę tutaj bo nie wiem jak stworzyć post plus widzę aktywność możę akurat ktoś pomoże

Ja myślę, że TVN i "Uwaga" się tym tematem na pewno zainteresuje.
Dramat.

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Najpierw musi rozrusznik wyjąć
potem
zastanowić się czy pompę oleju wymienić....w obu przypadkach jest to kłopot
łańcuszki u góry, też wypadało by wymienić

Na sam koniec i tak wal pójdzie się j........

Do góry Bottom