• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Usterka świateł - AUDI

Michal Jan

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rzeszow
Panowie, potrzebuje pomocy.
Problem dotyczy Audi A4, 2009, 2.0 diesel - problem ze światłami mijania.
Samochód odpalał, włączały się światła, po około 5 min, czasem dłużej gasło prawe światło(tak było wczesniej)
W tym momencie kiedy auto startuje światło prawe nie świeci się w ogóle, natomiast lewe gaśnie po 5 min lub dłużej...dodam jeszcze, że kiedy wyłączam przełącznikiem światła i włączam ponownie zapala się dalej tak samo lewe światło i gaśnie po kilku minutach. Działają pozycyjne. Problem tylko dotyczy mijania.
Sprawdzony vagiem, wynik :
-(00979)prawe krótkie światlo (M31) oraz następny
-(02895)napięcie zasilania LED modułu lewego światła do jazdy dziennej/postojowego zwarcie

Macie jakieś sugestie od w czym należałoby szukać problemu? Jutro będę miał auto, więc będę mógł cokolwiek więcej posprawdzać..

Z góry dziękuje, pozdrawiam!

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Sprawdz wiazke do lampy chociaz najpewniej po prostu trzeba ja wymienic.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
667
Miasto
WLKP
Ktos pewnie załozył inne lampy,sprawdz w kodowaniach co jest.

Michal Jan

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rzeszow
Wlasnie nigdy wczesniej nic nie bylo grzebane przy lampach...nagle sie tak podzialo..na desce tez swieci kontrolka braku swiatel...

safek1

Gaduła
Punktów
7
Miasto
WĄBRZEŹNO
Jak potrzebujesz pomocy to oddaj to auto do warsztatu,to jest forum warsztatowe a nie kółko różańcowe właścicieli aut.

Michal Jan

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rzeszow
Niepotrzebnie sie odzywasz jak masz tyle do powiedzenia. Bo i po co ? Czasem forumowiczom trafia sie dokladnie taki sam objaw jak mi wyzej i prosze jest szybka podpowiedz.
Poczekajmy moze i ty bedziesz mial podobny problem, napisze tak samo.

safek1

Gaduła
Punktów
7
Miasto
WĄBRZEŹNO
miałem takie problemy z tą różnicą że to klienci mi płacili kilkaset złotych za rozwiązanie tego problemu

Michal Jan

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rzeszow
W porządku, rozumiem. A ja za to nie chce wziąć ani złotówki. Zresztą nieważne. Po problemie.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Rozwiazaniem bylo by rozebranie lampy i sprawdzenie modułu led, ewentualna jego naprawa bo tak sugeruje blad.

Do góry Bottom