• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Usunięcie wody z lampy

ostry957123

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Kalisz
Macie jakieś sposoby na usuniécie wody z lampy tył 307 lift. Komus uszczela sie podwineła. W środku są takjakby soczewki ale nie ma dostępu aby nagrzać i usunąć wode. Próbowałem opalarką ale nic nie dało. Te soczewki próbowalem wyjąć ale pewnie predzej złamie je niż wyjme.

ostry957123

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Kalisz
Właśnie czyba tak będe musiał zrobić. Myśle ze silikon da rade. Bo nie chce klosza złamać podczas wyciągania.

suse1

SuperMechanior
Punktów
167
Miasto
Olkusz
z jakimi to ludzie pierdołami mają problemy :banghead:
gacie jak zakładasz to też pytasz czy przez nogi czy przez głowę :D

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
227
Miasto
Gdansk
ja suszyłem tylna lampe od dukato u brata w stolarni w suszarni do drewna tam okolo 50*c i wysuszyło potem uszczelkę wyczyściłem i przejechałem sulikonem w sprayu raz po raz i narazie spokój...

BartS

Bywalec
Punktów
3
Miasto
Leszno
Standardowa procedura wyciągam 2 żarówki i suszarka do włosów średnio ok godz i całkowicie sucho. Oczywiście strumień powietrza puszczony w jedno z miejsc na żarówkę tak by był obieg ciepłego powietrza przez lampę. Chyba, że wody jest dużo no to już kombinacja wtedy.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
jaka kombinacja, wyciągasz dwie żarówki i powietrzem wydmuchasz, potem tylko dosuszenie.

BartS

Bywalec
Punktów
3
Miasto
Leszno
A to chyba gdzieś w instrukcji suszenia lampy bedzie no tak;) i wiertło w komplecie do lamp dają :D

Do góry Bottom