• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Uszkodzone elementy silnika

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Problem z tym silnikem na razie jest taki że na jalowym czuć lekkie wibracje ale na trasie przy 90km/h spalił mi niecałe 7l a jak wracałem z Gdańska na a1 to 180 non top, efekt? Wypalilem dziurę w wydechu bo jeszcze oryginal, dziadek nic tam nie robił przez 12 lat. Ogólnie bede jeździł bo auto oleju nie bierze i spalanie jest w normie, po za tym nie mam siana zeby inwestować w stare auto...
Każdy orze jak może.

brzozaayz

SuperMechanior
Punktów
161
Jak będziesz jeździł po 180 to kolana mocno ściśnięte i uważaj na żelazny deszcz jak ci silnik wybuchnie żeby ci czegoś nie urwało.:):):)

brzozaayz

SuperMechanior
Punktów
161
Spoko spoko kiedyś mi z Patrola korba razem z tłokiem na asfalt wypadła i jakoś do domu dojechałem co Japońce to Japońce. :):):)

Huki

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Toruń
I to jest wlasnie najlepszy dowód na to że jednak warto kupić auto tego producenta ;)

Huki

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Toruń
Wróciłem :)
Po przejechaniu 6 tyś założyłem mu gaz zeby bylo ciekawiej ;) - auto po 3 tys jeździ jak jezdzilo, mało tego - instalacja bez lubryfikacji - zeby dobrze przetestować wytrzymałość tego motoru :)
Teraz odezwę sie jak silnik odmówi posłuszeństwa
Pozdrawiam wszystkich ;)

Do góry Bottom