• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Uszkodzony czujnik położenia biegu jałowego nissan almera 2003

pregnyl

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków-tarnów
Witam
Podczas jazdy na trasie (na miesćie nie występuje) po około 40 minut jazdy bez wrzucania na luz wystepuje check engine,sczytana usterka wskazuje w/w temacie ,błąd tak powiedział mi serwis sczytujący usterkę
Samochód pracuje wzorowo .
Zacząłem szukać na necie tego czujnika i nie moge znależć .
Przepraszam jestem laikiem w tym temacie licze na waszą pomoc
Pozdrawiam Darek

romys73

SuperMechanior
Punktów
104
Miasto
abingdon
napisz jaki silnik i jaka skrzynia biegów manual czy automat

a po mojemu to czujnik położenia wału

Ostatnia edycja:

pregnyl

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków-tarnów
Witam
Silnik 1.5 benzyna
manualna skrzynia biegów
brak utraty mocy , jałowe obroty idealne ,spalanie na trasie w zakresie do (o ile można zmierzyc) 6,8 do 7 litrów ale sandał w podłodze był ,zrobiłem 2 tysiące z tym checkiem w tydzień na urlopie oprócz lampki żadnych jakis negatywnych skutków nie poczułem.

pregnyl

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków-tarnów
Witam
A teraz jak pomyślałem to nasuwa mi sie jedna myśl wiekszośc trasy pokonałem na autostradzie tarnów -kraków-katowice-gliwice (tam sie zaświecił) nie wrzucając luzu
w poniedziałek jadę tarnów kraków i powrzucam czasami luz zazwyczaj na 70 kilometrze check sie zaświecał poprzednio trasa tarnów kraków auotostrada

sczytali mi go u elektronika ,tam gdzie mi radio naprawiali gość powiedział tylko że to częsta usterka a czujnik jest w skrzyni od spodu
kodu mi nie podał niestety

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom