• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

UWAGA!!!! FORD FIESTA 2013 informacja dla kupujących

radelinus

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Wrocław
www.autocircuit.pl
Witam wszystkich.
Mamy bardzo różne zdanie o Fordach. W segmencie małych aut (do 45 tys.) są konkurencyjni. Ale co z tego? 14 dni temu mój syn odebrał nową fiestę z salonu FORDA we Wrocławiu. Wczoraj, ni z gruchy, ni z pietruchy, pękła mu szyba przednia. I co Ford na to? Dał auto zastępcze na 24 godziny. Kupioną FIESTĘ zabrał do serwisu. Czeka na decyzję (z FORDA), czy wymienić szybę w ramach gwarancji, czy doszukiwać się "przyczyny". SKANDAL. Auto wyjechało z salonu 14 dni temu. A dzisiaj mój syn pojedzie do domu autobusem! Sam jestem ciekaw, jak sytuacja się rozwinie. Na dzień dzisiejszy ZALECAM omijanie salonów FORDA.

radelinus
AutoCircuit
autoelektryka, elektronika, diagnostyka pojazdów
www.autocircuit.pl

CDN...

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
może kamyk walną tak sama z siebie pękła to raczej musiał by być samochód skoszony jakiś krzywy dach

radelinus

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Wrocław
www.autocircuit.pl
Kamyk zostawił by "gwiazdkę". Rzeczoznawca obejrzy sposób montażu szyby. Zobaczymy. Na razie FORD ODMÓWIŁ uwzględnienia reklamacji. Pewnie spotkamy się w sądzie. Nie mam zamiaru płacić ubezpieczenia bez zniżek (60%). Wymiany nie będę robił w Fordzie.

www.MOTOBAJ.pl

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
Mrągowo
www.MOTOBAJ.pl
WITAM

a czy po wyjeździe z salonu samochód długo stał na
słońcu a potem psiknął na szybę płynem do spryskiwaczy?

Pzdr
MOTOBAJ.pl
690-897-501

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
raz mi się zdarzyło stóc szybe ręką latała sobie mucha ja ją ciach i kostką jak palec zrobił się pajączek na przedniej szybie nie uwierzylibyście lekkie stuknięcie może chłopak nie chce się przyznać co tam zmajstrował lub któryś koleszka bo by miał lanie

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
pęknięcie szyby od naprężeń w nadwoziu akurat jest łatwe do stwierdzenia, takie pęknięcie zaczyna się od brzegu szyby, jeśli pękła właśnie od naprężeń to lipa nie samochód, nowe nadwozie powinno być sztywne, najbardziej prawdopodobne to błąd przy montażu

radelinus

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Wrocław
www.autocircuit.pl
szyba pękła od górnej krawędzi, prawie w połowie długości (20 cm na prawo od lusterka wstecznego). Pęknięcie idzie sobie "w dół". Szyba jest podgrzewana - ponoć te są bardziej kruche. Pęknięcie nastąpiło w czasie jazdy po ulicy Hallera we Wrocławiu o godzinie 19 - 19.30 w niedzielę. Nie miało co stuknąć w szybę, bo na ulicy ruch był bardzo mały. Klima była włączona, ale nawiew skierowany na nogi i środek. Spryskiwacza nie było po co używać. Zresztą w niedzielę o 19 było ok. 20 stopni.

Do góry Bottom