• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

uwaga na oszusta

nowymotor

Nowy
Punktów
0
Powiedz gdzie nie ma oszustw to będzie prościej. Ostatnio nawet była akcja w banku PKO, że szły maile od hakerów, podobno całkiem autentyczne

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
197
Miasto
Lublin
Akurat wczoraj kumpel mówił, jak jego dziewczyna kupiła telefon na OLXie i głupia posłała 500zł przelewem i kontakt z gościem się urwał, co najlepsze zgłosiła na policję, ona nie była pierwsza zgłaszająca na tego samego gościa ale oczwiście sprawę umożyli po miesiącu...

Mat3ys

SuperMechanior
Punktów
78
Miasto
Kuj-Pom
He kto mądry w ciemno wpłaca kasę ... Co innego allegro czy tu na forum się znamy ale nie przypadkowy gość w ciemno słać ...

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
uwaga na oszustów z MODERM FINANSER SYSTEM dzwonią obiecują dotacje unijne wyłudzają na początek 245zł potem szukaj wiatru w polu a obiecują dotacje z uni za 3 procent marży nie dać się nabrać jak powiedziałem że oszuści i oszukali około 10 tyś przedsiębiorców to się cwaniara rozłączyła nawet nie zdążyłem do końca wyzwać przez telefon

karambol07

Nowy
Punktów
0
Wszędzie oszukują czy to na forach się zdarzy, czy podejrzane maile z "banku" czy z nieznanych numerów. Nieznanych numerów z dziwnymi liczbami na początku najlepiej nie odbierać, a na pewno nie oddzwaniać - potem okazuje się, że kierunkowy na wybrzeże kości słoniowej przez co zapłacimy za jedno połączenie kolosalne sumy.

Mat3ys

SuperMechanior
Punktów
78
Miasto
Kuj-Pom
Do mnie dzownili ostatnio z jakąś promocją a jak powiedziałem ze pojde sobie do salonu jak bede chcial to uslyszalem ze to tylko promocja telefoniczna w salonie takich ofert nie ma i czy się zgadzam. A później poprzekręcają umowe niby podpisalem i tyle.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Jak miałem tel w orange to zadzwonili i mi dali takie warunki że już lepsze miałem doładowujac kartę :D oczywiście odmówiłem

Do góry Bottom