• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

UWAGA OSZUŚCI Auto-turbiak Lubień Kujawski Szrot

Mat3ys

SuperMechanior
Punktów
78
Miasto
Kuj-Pom
Witam.

Chciałbym przestrzec wszystkich przed firmą auto-turbiak Lubień Kujawski szrot z używanymi częściami itp. Firma duża wydawałoby się, że poważna a tu nie tak pięknie jak wydawać by się mogło. Kupiłem od nich turbosprężarkę gwarancja rozruchowa miała być na 7dni. Turbina wyzionęła ducha więc dzwonie bo termin gwarancji jeszcze nie minął na co usłyszałem "nie obchodzi mnie to ja kasy nie oddam" do tego poszło kilka innych wulgaryzmów.

Uwaga na oszustów ! Tu jest ich allegro : http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=3874366

fructon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
695
Miasto
Kraków
www.czesciserwismroz.pl
Nie wiem jakie miałeś ustalenia i jak nabyłęś turbine trzeba jednak brać pod uwage że firma ma raptem chyba 3 negatywy więc trudno od razu sadzić im miano oszusta bo bardzo łatwo sam możesz mieć problemy tak pisząc, i żeby nie było nie stoje po żadnej stronie tego sporu i to tylko moje przemyślenia .

Mat3ys

SuperMechanior
Punktów
78
Miasto
Kuj-Pom
Sory ale dla mnie to oszustwo... nie wywiązanie się z umowy. Miała być gwarancja po czym słyszę "nie obchodzi mnie to ja kasy nie oddam" i kilka innych wulgaryzmów.

Tak postępuje uczciwy sprzedawca ?

Kupiłem ją na miejscu.

Bartek-diesel

SuperMechanior
Punktów
80
Miasto
Mojsławice
podobny przypadek mial klient i mu to zalatwilem,
tez ze ani kasy ani nic ale to chodzilo o 1500zł
po kulturalnej rozmowie (z mojej strony bo z drugiej juz nie) poinformowalem ze wniesiemy zgloszenie o oszustwo na policje, oraz do skarbowki o nie wydanie paraganu lub rachunku podczas zakupu.
a jak uszyszal o zarzutach to grozil ze wier...ol spusci i sie rozlaczyl,

Po 15min telefon ze odda kase,

A soja droga tak ie koncza w wiekszosci czesci ze szrotu....

Bartek-diesel

SuperMechanior
Punktów
80
Miasto
Mojsławice
n aallegro jak i wszedzie oszustow pelno, nie wiesz na kogo trafisz tylko allegro pomaga chronic kupujacych.
Ja akurat srzedaje na allegro uslugi i narazie odpukac bez zgryzow

Mat3ys

SuperMechanior
Punktów
78
Miasto
Kuj-Pom
Przez allegro nie kupowałem tylko osobiście. Paragon z wielką łaską mi dał no i niby miała być "gwarancja".

Dzenaro

Gaduła
Punktów
15
Miasto
EU
Witam.

Chciałbym przestrzec wszystkich przed firmą auto-turbiak Lubień Kujawski szrot z używanymi częściami itp. Firma duża wydawałoby się, że poważna a tu nie tak pięknie jak wydawać by się mogło. Kupiłem od nich turbosprężarkę gwarancja rozruchowa miała być na 7dni. Turbina wyzionęła ducha więc dzwonie bo termin gwarancji jeszcze nie minął na co usłyszałem "nie obchodzi mnie to ja kasy nie oddam" do tego poszło kilka innych wulgaryzmów.

Uwaga na oszustów ! Tu jest ich allegro : http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=3874366

Gwarancja rozruchowa to jedynie termin handlowy i nie ma żadnego odniesienia w przepisach prawnych. Przy zakupie używanych części zawsze jest ryzyko, że zakupiona część może nie spełnić naszych oczekiwań, a już tym bardziej nie wiemy zarówno my, jak i sprzedający jak długo taka część nam posłuży, toteż chodząc na skróty z tym niestety trzeba się liczyć. Moim zdaniem najrozsądniej jest się dogadać przed zakupem, jasno określając warunki transakcji jeszcze przed zakupem i oczywiście mieć tego potwierdzenie.

Kuba Stefan

SuperMechanior
Punktów
24
Miasto
3Miasto
Witam.

Uwaga na oszustów ! Tu jest ich allegro : http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=3874366[/QUOT
Cześć! Pomijając formę odpowiedzi przez cytowanego wyżej sprzedawcę,nie koniecznie turbina była wadliwa..
Miałem swego czasu podobny przypadek kiedy pierwsze turbiny padały w 2giej generacji Focusa(silniki PSA).Po wymianie bodaj 3ciej turbiny(już na koszt własny)okazało się że powodem zacierania turbinki był zatkany spływ oleju a ja kontrolowałem tylko ciśnienie i dolot oliwy :oops:
Cóż-nauka czasem jednak boli(może głupota...),mnie bolało i szukałem winnych..:cool: Pozdrawiam.

Kuba Stefan

SuperMechanior
Punktów
24
Miasto
3Miasto
Sorry,gdzieś uciekła odpowiedź.
Chciałem dodać swoje przysłowiowe 3grosze odnośnie gwarancji na używane części. Przypadek turbiny kosztował mnie swego czasu ok2.5tysi bo jak się daje gwarancje to słowa trzeba dotrzymać...
Sprawdzając silnik przed montażem najpierw regenerowanej a później używanej-sprawnej turbinki nie znalazłem problemu głównego-zapchanego częściowo powrotu oleju z turbiny.Skutkowało to zatarciem ośki!
Na sprzedawcach turbinek też psy wieszałem-niesłusznie jak się okazało..
Pozdrawiam!

A

autozibi

Sorry,gdzieś uciekła odpowiedź.
Chciałem dodać swoje przysłowiowe 3grosze odnośnie gwarancji na używane części. Przypadek turbiny kosztował mnie swego czasu ok2.5tysi bo jak się daje gwarancje to słowa trzeba dotrzymać...
Sprawdzając silnik przed montażem najpierw regenerowanej a później używanej-sprawnej turbinki nie znalazłem problemu głównego-zapchanego częściowo powrotu oleju z turbiny.Skutkowało to zatarciem ośki!
Na sprzedawcach turbinek też psy wieszałem-niesłusznie jak się okazało..
Pozdrawiam!

Dziękuję za uczciwość , niestety mało już jest takich ludzi .

jemil

Początkujący
Punktów
5
Miasto
Zaklików
po wymianie turbawki dobrze sprawdzić jej układ smarny już spotkałem się z zapchanym przewodem i przyczyna padniętej turbiny jest już wszystkim znana

fructon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
695
Miasto
Kraków
www.czesciserwismroz.pl
Oczywiśie macie racje ale sprawdzenie drożności przewodów i cisnienia to są podstawy podczas wymiany, jesli tego nie robicie to kłania sie lenistwo i brak elementarnej wiedzy, brzmi to gorzko ale taka jest prawda.

suse1

SuperMechanior
Punktów
167
Miasto
Olkusz
Nie rozumiem jak można kupować kota w worku?
Szyba zdeżak maska itp to jeszcze rozumiem ale turbo????
Kolega tak kupował skrzynię biegów 3 razy bo na nowe łożyska szkoda mu było kasy i biedak więcej się narobił niż te łożyska były by warte i przynajmniej wiedział by co ma.
Ludzie chcąc zastąpić złom kupują następny złom a co z czasem i bezsensowną robocizną?
To dziadownie a nie naprawianie !

mintaka

SuperMechanior
Punktów
43
Miasto
Wejherowo
Nie rozumiem jak można kupować kota w worku?
Szyba zdeżak maska itp to jeszcze rozumiem ale turbo????
Kolega tak kupował skrzynię biegów 3 razy bo na nowe łożyska szkoda mu było kasy i biedak więcej się narobił niż te łożyska były by warte i przynajmniej wiedział by co ma.
Ludzie chcąc zastąpić złom kupują następny złom a co z czasem i bezsensowną robocizną?
To dziadownie a nie naprawianie !
ludzie kupują bo ludzie sprzadają. prawa rynku . jest poppyt i jest podaz

Do góry Bottom