• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Uwaga

Redzik0709

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Pabianice
Chciałem ostrzec przed zakupami internetowymi ze stron czesciauto24
Oraz karoseria24..
Są to oszuści i złodzieje...zadzwoniłem tam po zakup wachacza i amortyzatora.
Podałem dokładne dane auta wraz z Vin
I dostałem przesyłkę ale części wogole nie przypominały tego co zamówiłem..koszt 320zl. Przelewem.
Po 2 dniach i setkach tel.nikt nie odbieral.
Zadzwoniłem z innego numeru i od razu połączenie..
Pan podał dane do odeslania przesyłki i zwrot kasy na konto...
Wysłałem ..ani towaru ani kasy..telefonu nie odbierają...jak dzwonie z innych to mówią że nie znają sprawy...
Uważajcie bo to oszuści i złodzieje!!!!!!

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Ja bym powiedział, chytry dwa razy traci, ja wolę dać trochę więcej i mieć wszystko pod ręką na miejscu. Co do tematu, jak masz blisko do nich to jedź i gryź w tętnice aż ci zwrócą kasę, to nie 10 zł a 350 prawie (wliczone z przesyłką)

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Jak nie ma potwierdzeń na piśmie/ sms/@ - to może takim gościom bryknąć...:D
A ten wachacz i amor były pewnie pisiont groszy tańsze jak w hurtowni...:D to jak było przepuścić takom okazje...no nie dało się nie brać...:rolleyes::D

Megaszrot

SuperMechanior
Punktów
26
Miasto
Warszawa
Ja bym powiedział, chytry dwa razy traci, ja wolę dać trochę więcej i mieć wszystko pod ręką na miejscu. Co do tematu, jak masz blisko do nich to jedź i gryź w tętnice aż ci zwrócą kasę, to nie 10 zł a 350 prawie (wliczone z przesyłką)

Na tej pierwszej z wymienionych stron adres kontaktowy podają w .... Berlinie. Telefon też jest do Niemiec. W kwestii opłacalności tego absurdu to by było na tyle :rolleyes::eek::banghead:.

Redzik0709

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Pabianice
Potrzebowałem na szybko a w okolicy nigdzie nie było...miałem nagrane rozmowy ..potwierdzenia odbioru i wysłania paczki...zgłosiłem sprawę do rzecznika praw konsumenta i też od niego nie odebrali zawiadomienia...firma.jest niby z Warszawy ale jako prezes wpisany jest Ukrainiec i oczywiście adres też się nie zgadza..
Machnąłem już ręką na to...
Chciałem.tylko ostrzec innych forumowiczów przed zakupami z tych stron .to tyle w temacie

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
476
Miasto
Józefów
Potrzebowałem na szybko a w okolicy nigdzie nie było...miałem nagrane rozmowy ..potwierdzenia odbioru i wysłania paczki...zgłosiłem sprawę do rzecznika praw konsumenta i też od niego nie odebrali zawiadomienia...firma.jest niby z Warszawy ale jako prezes wpisany jest Ukrainiec i oczywiście adres też się nie zgadza..
Machnąłem już ręką na to...
Chciałem.tylko ostrzec innych forumowiczów przed zakupami z tych stron .to tyle w temacie
Na szybko to mam 3 hurtownie które pokrywa z 95% moich potrzeb, ceny też po wielu latach współpracy są ok.,
tak wszystko co kupujesz przez neta nagrywasz ? to masz kupę czasu i samozaparcia
ale co kto lubi, ja nie mam czasu na takie zabawy ale też dziękuję za info, raczej zapomnę jak będę czegoś szukał i raczej z Berlina nie będę zamawiał

wiktor777

Nowy
Punktów
1
UWAGA! Odradzam zakup przez czesciauto24 - oszusci! amortyzatory wyjete, zastapione uzywkami niewiadomej marki, rdzawe. Zobaczcie sami.

Załączniki

• image0.jpeg
    image0.jpeg
    2,1 MB · Wyświetleń: 13
  • image1.jpeg
    image1.jpeg
    2,1 MB · Wyświetleń: 13
  • image2.jpeg
    image2.jpeg
    1,9 MB · Wyświetleń: 13
  • image3.jpeg
    image3.jpeg