• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

V8 92kenwoth

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Witam wszystkich , silnik do kapitalnego remontu na co zwrócić szczególną uwagę ,powiem że czterosów jedyny w swoim rodzaju silnik ogromny .

caveman2009

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Za duzym jeziorem
Dawniej pracowalem przy nich ale grunta nie robilem nie bylo potrzeba. To spokojnie 3mln mil robi bez problemu. Bylo kilka wersji z turbo i bez ale to wszystko jeden pies od detroid diesel. Czesci w polsce?

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Niestety nie ale z tym problemu nie ma na tę chwilę kolego ,pierwszy taki motor będę robił i Zbieram wszelkie pomocne info masz może jakieś schematy na temat budowy i zakresu działania tego silnika bo z tego co się orientuję to w stanach urzedujesz silnik jak każdy inny ale taki ropniak pierwszy raz na stole cholera ,do tej pory tylko nasze europejskie

caveman2009

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Za duzym jeziorem
Masz szczescie jestem w PL jeszcze tylko 2tyg. Potem do siebie. Rady? Kup klucze calowe wszystko w UK dostaniesz. Sruby, weze koncowki jezeli cos pozrywasz to rowniez wszystko kupisz w UK. Czesci to nie wiem czy w Europie kupisz. Reszta to import i do tego spore clo zaplacisz. Pamietam jak wysylalem chlopakom czesci do mojego warsztatu w UK bo mieli starego dodge i nic nie mogli kupic localnie, 25% mi doliczyli do wartosci czesci z listu przewozowego.
A co tam jest nie tak? Jaki wiek tego vehicle?
Mialem gdzies ale to papierowe ksiazki beda. Ten silnik jest tak popularny ze napewno znajdziesz online Google search: https://www.google.co.uk/search?cli...1.........0j0i71j0i67j33i22i29i30.21D6RHRq1G0

https://dieselpro.com/detroit-diese...MIxJSqmYCT3gIVmIXVCh1ENQRzEAAYASAAEgIeofD_BwE czesci z wysylka miedzynarodowa

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Słuchaj bo mam sprzeczne informacje na temat tego silnika ,i teraz jestem w kropce to dwusów czy czterosów? ,jasna cholera bo to akurat ma znaczenie ,zleceniodawca mnie źle poinformował ,widzę że masz ogromną wiedzę mogę liczyć na pomoc w razie coś , kontener z ciężarówką odbieram w środę co ty na to oczywiście odpłatnie .powtarzam części to nie problem no i nie żartuj sobie że mnie jeżeli chodzi o wyposażenie mojego warsztatu .

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
no co -tatowe jeszcze pilnowł ich jak nie wiem co a zawsze mu mowiłem ze do niczego nie pasuja :D

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
o stary za gowniarza to .... i ile za uszy mnie wyciagał za grzebanie u niego w szafie z kluczami -

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
rasizm powiadasz === czyli mnie juz tam nie wpuszcza:(

caveman2009

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Za duzym jeziorem
Słuchaj bo mam sprzeczne informacje na temat tego silnika ,i teraz jestem w kropce to dwusów czy czterosów? ,jasna cholera bo to akurat ma znaczenie ,zleceniodawca mnie źle poinformował ,widzę że masz ogromną wiedzę mogę liczyć na pomoc w razie coś , kontener z ciężarówką odbieram w środę co ty na to oczywiście odpłatnie .powtarzam części to nie problem no i nie żartuj sobie że mnie jeżeli chodzi o wyposażenie mojego warsztatu .
Wszystkie w serii 92 od 6 do 16 cylindrow byly dwusuwowe. Seria 60 byla nastepna cos w polowie lat 90tych i to bylo juz czterosuwowe. Nie zartuje, to tylko rada, dawniej nie dalo sie kupic nawet sruby czy nakretki calowej w Polsce. Albo pilowales klucze albo szukales po ruskich targach.

Do góry Bottom